E3 byla zrušena
Novinka E3 byla zrušena

E3 byla zrušena

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

18

Jednalo se o náročnou volbu.

Reklama

Už chvíli to pro E3 2023 nevypadalo úplně růžově. V lednu 2023 Microsoft, Nintendo a také Sony oznámilo, že letos se akce nezúčastní, což rozhodně nemělo pozitivní dopad na ostatní potenciální účastníky. Nakonec se k podobnému kroku rozhodl také Ubisoft, následovaný Segou a Tencentem. Načež pro pořadatele zřejmě vyvstala otázka, zda má smysl ještě legendární výstavu realizovat ve fyzické podobě, protože bez zásadních jmen jen těžko přilákáte návštěvníky. Stejně tak by se jen těžko celý projekt zaplatil.

E3 byla zrušena

Podle serveru IGN se nakonec E3 2023 v červnu neuskuteční. Informace o tom jí poskytla společnost ESA, která tuto akci vlastní. Sama firma svůj krok komentovala takto:

"Bylo to těžké rozhodnutí vzhledem k veškerému úsilí, které jsme my a naši partneři vynaložili na uskutečnění této akce, ale museli jsme udělat to, co je správné pro průmysl a co je správné pro E3. Oceňujeme a chápeme, že zainteresované společnosti by neměly připravené hratelné ukázky a že kvůli problémům se zdroji by účast na E3 v létě pro ně byla překážkou, kterou by nemohly překonat. Těm, kteří se zavázali k účasti na E3 2023, se omlouváme, že nemůžeme uspořádat přehlídku, kterou si zasloužíte a kterou jste od zážitků z akce ReedPop očekávali."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama