Veletrh E3 definitivně končí
Novinka Veletrh E3 definitivně končí

Veletrh E3 definitivně končí

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Tradiční herní akce se již v budoucnu nevrátí.

Reklama

Organizace ESA, která dlouhé roky pořádala známý herní veletrh E3, oznámila definitivní zrušení této akce. E3 se tak po letech postupného útlumu v budoucích letech už nevrátí. Veletrh se několik posledních let potýkal se sníženým zájmem velkých vydavatelů, kteří začali upřednostňovat vlastní samostatné akce. Poslední ranou byla pro akci koronavirová pandemie, kvůli které byly zrušeny ročníky 2020 a 2021. Navzdory snahám organizátorů byla akce odřeknuta také v posledních dvou letech.

V červnu letošního roku jsme se poté dozvěděli, že se veletrh neuskuteční ani v letech 2024 a 2025, což předznamenávalo dnes oznámený definitivní konec. O zrušení E3 jako první v rozhovoru pro magazín The Washington Post informoval šéf zmíněné společnosti ESA Stanley Pierre-Louis, jehož oznámení následně doprovodilo oficiální rozlučkové prohlášení na oficiálních stránkách a sociálních sítích E3.

Navzdory konci tradičního veletrhu, který byl neoddělitelnou součástí herního průmyslu více než dvě dekády, to neznamená, že bychom byli do budoucna ochuzeni o velké herní akce. Kromě jednotlivých konferencí velkých herních vydavatelů budou moci hráči s očekáváním vzhlížet především směrem k Geoffu Keighleymu a jeho akci Summer Game Fest, která v poslední letech od E3 přebírala v tradičním červnovém termínu pomyslnou štafetu hlavní letní herní akce.

Veletrh E3 definitivně končí
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama