E3 konference Nintenda v kostce
Novinka E3 konference Nintenda v kostce

E3 konference Nintenda v kostce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2

Co si do LA přivezla nejstarší představující firma? Novou Zeldu, Kirbyho, Bayonettu a mnoho dalšího.

Reklama

Tisková konference Nintenda na letošní E3 působila tak trochu odstrčeně. Není divu, byla totiž zastíněna čtyřmi velkými show v noci z pondělí na úterý. To ale rozhodně neznamená, že by neměla co nabídnout. Přesně naopak. Letošní představení totiž některým fanouškům opravdu vyrazilo dech. A zdaleka za tím nestála jen nová Zelda…

Ale pěkně popořadě. Nintendo začalo zlehka. Nejdříve představilo svojí verzi Skylanders, zvanou Amiibio. Ta umožní nákup figurek z typických Nintendovských univerz a jejich následné vyvolání do boje v Super Smash Bros. na Wii U. Repertoár figurek se samozřejmě odvíjí od nabídky hry. Jde tedy o převážně Mariovské postavičky. Později jsme se dozvěděli, že do hry přibude možnost vyzvat svoje Mii postavičky, nebo že si budeme Smash Bros zahrát i na 3DS, přesněji řečeno třetího října (Wii U verze se dočkáme v zimě).

Nyní konečně přichází na řadu jeden ze zlatých hřebů večera. Nintendo totiž odhalilo novou Zeldu a ta vypadá… neskutečně. Počkáme si na ní sice až do příštího roku, ale po zhlédnutí prvního gameplay traileru se jen těžko sbírají čelisti ze země. Hra nabídne překrásný otevřený svět a ohromující audiovizuál. Zatím neznáme podtitul hry, ale určitě se na pokračování legendární série neskutečně těšíme. Objeví se přirozeně na Wii U.

Vrací se i Starfox. Arkádová střílečka s vesmírným lišákem a jeho lodí se na konferenci ukázala ve velice raném stádiu vývoje. I tak bylo ale možno povšimnout si využití pohybového ovládání. Zatímco na obrazovce Wii U gamepadu je vyobrazen kokpit lodi, na televizi probíhá samotná akce. Opět nevíme, kdy se hra dostane na pulty obchodů.

Co by to bylo za konferenci Nintenda bez oblíbených kapesních příšerek? Pokémoni nechyběli ani dnes, nicméně jsme se dočkali pouze oznámení data vydání a nového traileru. Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire zahřejí naše 3DS již 21. listopadu.

V neposlední řadě se svojí hry dočkal i houbák Toad. V Captain Toad: Treasure Hunter se zhostí role lovce odměn. Toad nepatří k nejpohyblivějším, takže budete muset využívat především mozek. Hra by měla vyjít ještě letos.

Pokud máte rádi RPG, zpozorněte, blíží se Xenoblade Chronicles X. Pokračování oblíbené sci-fi RPG z dob Wii očekávejte v roce 2015

Splatoon rozhodně zaujal. Půjde o hybridní kompetetivní střílečku, kde se projektily stane barva. Zápasy pro dva týmy po čtyřech hráčích slibují spoustu zábavy, barevnosti a roztomilého násilí. Míření bude probíhat za pomoci pohybového senzoru, zatím však ovládání nefunguje úplně dle představ a někdy působí neohrabaně a neprakticky.

Dále již ve zkratce. V roce 2015 se dočkáme nového Kirbyho a Rainbow Curse, Hyrule Warriors by měla být kombinace Dynasty Warriors (hack’n’slash RPG kde kosíte obrovské množství nepřátel najednou) se Zeldou, na Wii U vyjde Mario Maker, kde budete moci designovat vlastní Mariovské levely a Bayonetta 2 na Wii U bude obsahovat i první díl.

Další trailery Nintenda na YouTube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama