EA čelí další žalobě kvůli lootboxům
Novinka EA čelí další žalobě kvůli lootboxům

EA čelí další žalobě kvůli lootboxům

Dominik Tománek

Dominik Tománek

11
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Problém se týká sérií her FIFA, Madden NFL a NHL od roku 2017.

Reklama

EA čeká další z několika soudních sporů ohledně lootboxů. Žalobci Jason Zajonc, Danyael Williams a Pranko Lozano podali žalobu k oblastnímu soudu v Severní Kalifornii, která Electronic Arts obviňuje z používání dynamického vyvažování obtížnosti (DDA).

DDA je v herním průmyslu běžně používaná funkce, jež má za úkol přizpůsobovat hráči hru, tak abych pro něj byla co možná nejzábavnější. V různých hrách se pak liší míra jejího zapojení, ať už jsou to například počty zombíků v Left 4 Dead, ovlivňování chování AI u Mario Kart nebo adaptace nepřátel na váš styl hraní v Metal Gear Solid 5. Trojice žalobců však tvrdí, že společnost EA patent používá k navyšování obtížnosti za účelem zvýšení prodeje mikrotransakcí. Podle nich váš neúspěch vyvolává frustraci, kvůli které máte větší potřebu nakupovat balíčky hráčů v dané hře. Další problém je fakt, že společnost nikde neuvádí, že by DDA používala a v minulosti to dokonce několikrát odmítla. Server GamesIndustry.biz nedávno EA vyzval, aby se k celé situaci vyjádřila, ta však vznesené obvinění opět popřela:

"Věříme, že tyto tvrzení jsou neopodstatněná a překrucují pravdu. Budeme se bránit."

Tento případ není jediný, společnost totiž čelí dohromady třem žalobám spojeným Ultimate Teamem. Severní Kalifornie kromě DDA u soudu řeší i porušování zákonu o gamblingu. V případě Kanady je tomu podobně.

Nedávno EA představila možnost sledovat množství utracených peněz ve FIFA 21 a nastavit si limit na otevírání lootboxů, utrácení FIFA bodů a množství odehraných zápasů. Funkce FIFA Playtime by měla být spuštěna 17. listopadu tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama