EA: Nebudeme měnit název plošinovky Unravel
Unravel Novinka EA: Nebudeme měnit název plošinovky Unravel

EA: Nebudeme měnit název plošinovky Unravel

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25
Platformy pkgsrc Desková hra

<strong>Aktualizace</strong>: Odmítnutí registrace ochranné známky v USA nebude mít vliv na název hry.

Reklama

Ve čtvrtek internet obletěla zpráva, že společnosti Electronic Arts byla zamítnuta registrace ochranné známky logické puzzle plošinovky Unravel. Název se podle amerického úřadu pro patenty a ochranné známky shoduje se jménem stolní hry Beary’s Unravel. Hrozila tak změna názvu, což EA odmítla v rozhovoru pro Gamespot.

Zástupce EA se nechal slyšet, že rozhodnutí komise nebude mít dopad na hru, která vyjde už 9. února na PC, PS4 a Xbox One.

Původní zpráva

(Původně vydáno: Čtvrtek 21.1.2016 21:43)

Připravovaná kouzelná plošinovka Unravel se setkala s poměrně neobvyklým problémem. Konkrétně jde o potíže s úřadem patentů a obchodních značek ve Spojených státech. Ten vydal překvapivý závěr, jenž zřejmě donutí vydavatele EA změnit název hry. Dle úředníků název titulu až moc připomíná Beary’s Unravel, dětskou stolní hru vydanou v roce 2012. Obě dotčené hry spojuje kromě názvu i faktor nitě. Zatímco ve virtuálním světě se hráči zhostí role panenky umotané z nití, deskovka je postavena na tahání nitě z jedné strany herního pole na druhé.

„Při porovnávání značek nejde o to, zda je lze zaměnit při porovnání bok po boku, ale spíše o to, jestli jsou zaměnitelné na základě jejich obecného obchodního dojmu, kdy může dojít k zmatení ve věci toho, co dané produkty nesoucí daný název nabízí,” oznámil úřad v oficiálním prohlášení. Zřejmě jsou si tedy desková hra pro děti a působivá plošinovka podobné do té míry, že by hrozila záměna. No, závěr necháme na vás.

O postupu společnosti Electronic Arts vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama