EA propouští 6 % zaměstnanců
Novinka EA propouští 6 % zaměstnanců

EA propouští 6 % zaměstnanců

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8

Restrukturalizace se dotkne více než sedmi set lidí.

Reklama

Společnost Electronic Arts oznámila, že v rámci blížící se restrukturalizace propustí 6 % zaměstnanců. To je podle odhadů víc než 700 lidí. „Snažíme se více soustředit na široké portfolio a opouštíme projekty, které se nepodílejí na naší strategii,“ píše na webu EA ředitel šéf firmy Andrew Wilson.

„Je to nejtěžší část [restrukturalizace] a postupujeme s maximální ohleduplností a respektem,“ pokračuje, „tam, kde je to možné, poskytujeme kolegům příležitosti k přechodu na jiné projekty. Tam, kde to možné není, vyplácíme odstupné a zajišťujeme další výhody, jako je zdravotní péče a služby spojené s přechodem na jinou profesní dráhu.“

Nedávno EA propustilo asi 200 testerů, kteří pracovali na Apex Legends, s tím, že proces testování chce decentralizovat. Mělo dojít také ke zrušení projektu s kódovým označením Titanfall Legends ze světa her Titanfall a Apex Legends, jejichž názvy kombinuje.

Nejde ale o jedinou herní nebo technologickou společnost, která snižuje svoje počty. Bezmála 300 lidí prospustilo na začátku roku Unity, několik desítek lidí muselo opustit Riot Games a Microsoft dal sbohem dokonce 10 tisícům zaměstnanců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama