EA propouští u závodních specialistů Codemasters
Novinka EA propouští u závodních specialistů Codemasters

EA propouští u závodních specialistů Codemasters

Filip Svoboda

Filip Svoboda

6

Autorům F1 a WRC se pod EA příliš nedaří.

Reklama

Dalšími, koho letos postihne propouštění, jsou autoři závodních sérii F1 a WRC z britského studia Codemasters. Výpovědi potvrdila pro IGN mateřská společnost Electronic Arts, počet zaměstnanců nucených opustit svoje pozice ale neuvedla.

„Někdy je nutné, aby společnost provedla drobné organizační změny, které umožní sladit naše týmy a zdroje tak, aby odpovídaly vyvíjejícím se obchodním potřebám a prioritám. I nadále úzce spolupracujeme s těmi, kterých se tyto změny týkají, a poskytujeme jim v průběhu tohoto procesu odpovídající podporu,“ uvádí mluvčí EA.

Americký vydavatel koupil Codemasters v roce 2021 za 1,2 miliardy dolarů. Tehdy podle slov svého šéfa Andrewa Wilsona neplánoval v týmu stojícím také za značkami Dirt a Grid dělat výraznější změny. Navzdory tomu studio brzy opustili ředitel Frank Sagnier a finanční ředitel Rashid Varachia. Jedna z poboček Codemasters byla později sloučena s týmem Criterion pro vývoj Need for Speed: Unbound. Do EA Sports pak byli začleněni lidé z týmu Slightly Mad, který Codemasters vlastní a na svědomí má Project Cars.

Poslední ročník F1 nezaznamenal přílišný finanční úspěch a ani WRC se v rukou „Codies“ nezadařilo tak, jak se očekávalo. „EA Sports WRC je slušnou rallye hrou, která zaujme především povedeným jízdním modelem, bohatým vozovým parkem a velkým množstvím detailně zpracovaných rychlostních zkoušek. Přednosti hry ale zůstávají ve stínu zastaralé grafiky, slabé prezentace a celkově nenaplněných očekávání, které fanoušci závodních her od premiérového dílu od EA a studia Codemasters měli,“ napsali jsme o hře v recenzi.

EA propouští u závodních specialistů Codemasters
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama