EA se nechystá vydávat Battlefield každý rok
Novinka EA se nechystá vydávat Battlefield každý rok

EA se nechystá vydávat Battlefield každý rok

Filip Němec

Filip Němec

29

Hráči se začali ptát, jestli v EA udělají z Battlefieldu další sérii, která se dočká každý rok nového dílu.

Reklama

Nedávno oznámený Battlefield: Hardline se dočká vydání již 21. října letošního roku, přičemž loni byl vydán čtvrtý díl série Battlefield. To by mohlo naznačovat, že v EA plánují podobnou taktiku jako Call of Duty – každý rok jeden díl.

Na tuto spekulaci rázně reagoval Patrick Söderlund, viceprezident Electonic Arts: „Letošní vydání Battlefield: Hardline je výsledkem toho, že naše společnost nechává dělat studia takové hry, po kterých touží,“ řekl Polygonu. K tomu dodal, že ředitelé studií DICE a Visceral Games (Karl Magnus a Steve Papoutsis) se sešli před třemi lety, aby poté přišli s nápadem na hru z policejního prostředí.

Samotná myšlenka vytvořit takovou hru je ale prý daleko starší. Údajně existují rané prototypy již z let 2010 a 2011, tehdy šlo o projekt pod názvem Urban Combat. Patrick Söderlund tedy souhlasil s tím, že Visceral Games mohou na takové hře pracovat, vždyť také pomáhali s DLC End Game pro třetí Battlefield. K celé situaci však dodává, že takový tah nutně neznamená, že budou chtít vydávat Battlefield každý rok.

Hráči, kteří se dostali do bety, si pochvalují svižnou hratelnost a zajímavé herní režimy, přesto ale většina z nich přiznává, že Hardline mohl být pouze přídavkem pro Battlefield 4, protože až na změnu prostředí se hra nijak zásadně nezměnila. Naše dojmy si budete moci přečíst již brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama