EA se prý nabízí ke koupi, zájem má mít i o sloučení
Novinka EA se prý nabízí ke koupi, zájem má mít i o sloučení

EA se prý nabízí ke koupi, zájem má mít i o sloučení

Filip Svoboda

Filip Svoboda

16

V jednání měl být Amazon, Google nebo Disney.

Reklama

Electronic Arts se má podle zdrojů magazínu Puck dlouhodobě zajímat o možnosti akvizice ze strany velkých firem, které navíc aktivně vyhledává a ke koupi se nabízí. Jednání měla probíhat s několika subjekty včetně gigantů jako Amazon, Apple, Disney nebo třeba NBCUniversal.

Některé zdroje tvrdí, že EA se upíná spíš k vidině sloučení firem, aby generální ředitel Andrew Wilson mohl zůstat ve vedení společnosti. Nejdále se měla dostat jednání s NBCUniversal, přičemž by mateřská společnost Comcast vytvořila zábavní divizi, kterou by vedl právě Wilson. Dohoda ale měla minulý měsíc padnout na otázce peněz.

Pro magazín Kotaku odmítl zástupce EA neoficiální informace komentovat a dodal: „Jsme hrdí na to, že můžeme jednat z pozice síly a růstu. (...) Vidíme před sebou zářnou budoucnost.“

Electronic Arts mělo k akci přesvědčit uzavření dohody o akvizici Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Zároveň přichází informace krátce poté, co došlo v EA k propouštění (údajně asi sta zaměstnanců) na pozicích zákaznické podpory.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama