EA údajně zamítla plány pro Star Wars: Battlefront III
Novinka EA údajně zamítla plány pro Star Wars: Battlefront III

EA údajně zamítla plány pro Star Wars: Battlefront III

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Společnost se nyní soustředí na vývoj dalšího Battlefieldu.

Reklama

Tato zpráva pravděpodobně nepotěší fanoušky Hvězdných válek. Nový Battlefront se neplánuje. Vývojáři z DICE údajně představili návrh pro třetí pokračování této multiplayerové akční střílečky, avšak společnost Electronic Arts ho zamítla. Podle novináře Toma Hendersona byly důvodem k zamítnutí náklady spojené s využitím licence Star Wars. "Odmítli to, protože k vydělání stejných peněz je potřeba o 20 % více prodejů," sdělil Hendersonovi jeden z anonymních vývojářů. EA místo toho údajně soustředí své úsilí na další Battlefield, který by podle Hendersona mohl vyjít už v roce 2023.

Hra Star Wars: Battlefront II byla uvedena na trh v listopadu roku 2017 a sklidila širokou kritiku kvůli své závislosti na loot boxech a mikrotransakcích. Ty byly ovšem rychle odstraněny a vývojáři začali plnit hru dalším obsahem, souvisejícím s nástupem nových Star Wars filmů. Studio DICE nedávno opustilo několik klíčových vývojářů stojících právě za sérií Battlefront, a to včetně kreativního ředitele Battlefrontu II Dennise Bränvalla, nebo hlavního gameplay designéra Christiana Johannese.

Společnost Lucasfilm v lednu potvrdila, že jejich exkluzivní smlouva ohledně značky Star Wars s EA skončí, a na nové hře z tohoto světa bude pracovat společně s Ubisoftem. EA reagovala prohlášením, že jejich dlouholetá spolupráce s Lucasfilm bude pokračovat i v následujících letech. Koneckonců několik Star Wars projektů je dosud neoznámených. Například společnost Motive, která stojí za hrou Star Wars: Squadrons, uvedla, že pracuje na nové akční hře ze světa Star Wars. EA potom loni naznačila, že existují také plány pro pokračování povedené akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn Entertainment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama