Elden Ring od FromSoftware a spisovatele George R.R. Martina oficiálně oznámeno
Elden Ring Novinka Elden Ring od FromSoftware a spisovatele George R.R. Martina oficiálně oznámeno

Elden Ring od FromSoftware a spisovatele George R.R. Martina oficiálně oznámeno

Jan Kalný

Jan Kalný

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Aktualizováno o nové detaily. Tajemné fantasy RPG od tvůrců Dark Souls a spisovatele G.R.R. Martina nabralo nějaké podoby.

Reklama

Aktualizace: Krátce po oficiálním oznámení hry na konferenci Microsoftu došlo k vydání relativně krátkého rozhovoru, který nám prozrazuje alespoň nějaké detaily o tom, co můžeme od nové hry FromSoftware čekat. Ve zkratce? Hru od FromSoftware.

Vývoj na hře vznikl krátce po dokončení DLC pro Dark Souls 3 (které vyšlo na konci března 2017) a cílem bylo vytvořit fantasy RPG s věcmi, které se do Dark Souls prostě nehodily. Elden Ring má být akčním RPG z pohledu třetí osoby (takže v případě FromSoftware klasika) a oproti Sekiro: Shadows Die Twice, jež bylo založené na soubojích, by mělo jít o hru spíše zaměřenou na RPG prvky.

„To ovšem neznamená, že hra nenabídne responzivní souboje na blízko,” dodal Hidetaka Miyazaki v rozhovoru.

Hidetaka také následně mluví o tom, že půjde o náročnou hru, jak je v případě jeho japonského studia zvykem, a dočkat bychom se měli spousty zbraní, magie a způsobů, jak zaútočit na nepřítele. I v porovnání s Dark Souls by mělo Elden Ring údajně nabídnout více cest, jak „překonat výzvy”, které na vás tento nový titul hodí.

Poté se také mluví o spolupráci se spisovatelem George R.R. Martinem, jak spolupráce vznikla a jaký měla dopad na celý projekt. Miyazaki mluví o tom, že je velkým fanouškem Martinovy práce (především knihy Fevre Dream, kterou údajně považuje za umělecké dílo mezi fantasy s upíry) a měl příležitost si se slavným americkým spisovatelem promluvit, přičemž Martin na spoupráci kývl. Zatímco se Hidetaka Miyazaki postaral převážně o tu herní stránku projektu, George R.R. Martin vymyslel svět „plný zajímavých postav a dramatu, stejně tak jako spousty mystických a záhadných elementů.”

Hned na to přišla otázka, jak se Elden Ring liší od předešlých her FromSoftware. Zde padla odpověď, že kromě samotného universa je největší změnou fakt, že jde o hru v otevřeném světě. Vypadá to tedy, že na rozdíl od Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice - kde jste (byť libovolně) přecházeli z lokace do lokace - se bude Elden Ring odehrávat na nějakém větším, ale propojenějším místě.

„Díky [tomu, že je hra v otevřeném světě], díky rozloze samotného světa a jeho vyprávění, stejně tak jako díky hloubce a svobodě průzkumu, mohu říct, že jde o náš zatím největší titul z hlediska samotného obsahu.”

V neposlední řadě také padla otázka, zdali se dočkáme intenzivních boss fightů, jak je ve hrách od FromSoftware zvykem. Na to Miyazaki odpověděl kladně a věří, že hra nabízí velkou míru unikátních a děsivých bossů.

Elden Ring od FromSoftware a spisovatele George R.R. Martina oficiálně oznámeno

Původní zpráva: O spolupráci vývojářů z FromSoftware (autorů série Dark Souls nebo naposledy Sekiro: Shadows Die Twice) a slavného amerického spisovatele George R.R. Martina (který má na svědomí především knižní ságu Píseň ledu a ohně, z níž vyšel nedávno ukončený seriál Hra o trůny) se šuškalo už delší dobu. Krátce před E3 navíc unikl obrázek s názvem hry, tedy Elden Ring, která byla o něco dříve před tím známá pod jménem Great Rune.

Ačkoli bychom ale rádi přinesli pořádný nášup informací, konference bohužel neukázala nic víc než „jenom” vágní trailer, který hru sice oficiálně oznamuje, hurá, ale v podstatě vůbec nic o ní neříká. Ani oficiální web bohužel vůbec nic nenabízí a pouze láká na nový svět stvořený Hidetakou Miyazakim a George R.R. Martinem.

Zároveň ani neznáme datum vydání (a to ani rok) a s jistotou víme jenom to, že Elden Ring vyjde na PC, PS4 a Xbox One. Doufáme jen, že se nějaké informace objeví v následujících dnech.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama