Elex bez smradlavých dodatečných balíčků
ELEX Novinka Elex bez smradlavých dodatečných balíčků

Elex bez smradlavých dodatečných balíčků

Michal Burian

Michal Burian

15

Standard dnešního herního světa se nezamlouvá tvůrcům sérií Gothic a Risen.

Reklama

V posledních letech se stalo standardem, že každá větší hra dostává různé dodatečné balíčky přidávající do hry další obsah. Hráčům se ale tahle politika firem v mnoha případech nelíbí a myslí si, že obsah DLC je vystřižen ze hry, aby vydavatel vydělal další peníze. Navíc u multiplayerových her dochází k rozdělení komunity. V německém studiu Piranha Bytes, které vytvořilo série Gothic a Risen, nechtějí o DLC ani slyšet a pro svůj nový projekt pojmenovaný Elex zvolili jinou strategii.

V Piranha Bytes nechtějí čelit debatám o dodatečném obsahu, a tak se rozhodli, že žádný pro Elex dělat nebudou. Vedoucí projektu Bjorn Pankratz v rozhovoru pro GameStar přímo řekl, že neuvažují o žádných smradlavých dodatečných balíčcích. Místo toho chtějí na trh uvést plnohodnotnou hru, na kterou by rádi v budoucnu navázali pokračováním. A právě druhý díl Elex už má být ve vývoji. Piranha Bytes totiž obdrželi finanční prostředky ve výši 150 tisíc eur, což má pokrýt 9 procent rozpočtu.

Elex je akční RPG titul, který je popisován jako post-apokalyptický sci-fi fantasy svět překypující originálními postavami, zmutovanými tvory, hlubokými morálními volbami a akcí. A právě post-apokalypsa, sci-fi a fantasy nejde hráčům moc dohromady. V Elex totiž budete využívat nejen meče, sekery, luky, kuše a harpuny, ale také moderní střelné zbraně, včetně brokovnic, plazmových pušek či plamenometů, a dokonce i magii.

Níže se můžete podívat ještě na nové video, představuje frakci Cleric. Jde o jednu z nejsilnějších skupin ve hře. Celkem budou ve světě čtyři frakce, které budou chtít tajemnou a mocnou látku Elex získat pro sebe.

Elex vyjde 17. října letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One od společnosti THQ Nordic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama