Elex od autorů Risen a Gothic až v polovině října
ELEX Novinka Elex od autorů Risen a Gothic až v polovině října

Elex od autorů Risen a Gothic až v polovině října

Michal Burian

Michal Burian

11

Nové akční RPG nás zavede do světa Magalan, kde zuří válka o mocný zdroj.

Reklama

Konečně víme, kdy přesně vyjde nové RPG od studia, které na svět přivedlo série Risen a Gothic. Společnost Nordic Games má v plánu uvést Elex na trh v polovině října letošního roku, konkrétně 17. října ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Datum vydání doprovází nový animovaný trailer, ve kterém vám hlavní hrdina ukáže různé lokality z nebezpečného světa.

Než si zopakujeme o čem Elex je, tak THQ Nordic potvrdili sběratelskou edici s desetipalcovou figurkou mága, dvoupalcovým amuletem v podobě bojového drona, mapou světa Magalan, originálním soundtrackem na CD a artbookem.

Jak jsme informovali již dříve. Příběh hry Elex je zasazen do post-apokalyptického sci-fi fantasy světě, jenž má překypovat originálními postavami, zmutovanými tvory, hlubokými morálními volbami a akcí. A o co vlastně půjde? V tomto světě se vede válka o mocný zdroj, látku Elex, která dává lidem velké schopnosti, ale zároveň je proměňuje v lhostejná, chladná stvoření. Vy musíte rozhodnout, zda budou světu Magalan vládnou emocionální lidé nebo studená syntetická logika.

Na první pohled vás kromě světa jistě zaujmou zbraně. V Elex budete využívat meče, sekery, luky, kuše, harpuny a dokonce také střelné zbraně - brokovnice, plazmové pušky či plamenomety. Je jen na vás, jaké zbraně si zvolíte. Podle toho budete bojovat. Vyberete si silnější zbraně, zbraně nablízko nebo magii? Takové volby umožní absence tradičního systému tříd. V Elex budete moci být, čím chcete, své schopnosti, zkušenosti a zručnost budete rozvíjet pouhým používáním určitého vybavení, případně magie. Jen to ale stačit nebude, abyste v drsném světě přežili, musíte zvážit, kdo bude vašim spojencem a kdo naopak nepřítelem.

Závěrem ještě gameplay záběry:

Elex předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk, včetně sběratelské edice.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama