Elex zdědil všechny nedostatky sérií Gothic a Risen. PC verze s češtinou
ELEX Novinka Elex zdědil všechny nedostatky sérií Gothic a Risen. PC verze s češtinou

Elex zdědil všechny nedostatky sérií Gothic a Risen. PC verze s češtinou

Michal Burian

Michal Burian

44

Německému magazínu se přesto nové RPG od Piranha Bytes líbí. Co vychvaluje a co naopak vývojáři moc dobře nezvládli?

Reklama

RPG titul Elex, který hráče v polovině října zavede do post-apokalyptického sci-fi fantasy světa, měl možnost s velkým předstihem ochutnat redaktor německého magazínu GameStar. Studio Piranha Bytes poskytlo redakci hru a ta si v recenzi nevedla vůbec špatně.

GameStar udělil 85/100 a prý jde o nejlepší hru tohoto tvůrčího celku od dob skvělého Gothicu 2. Ale pozor, pokud se vám nelíbily hry ze série Gothic a Risen, nezamilujete si pravděpodobně ani Elex. Elex totiž zdědil všechny nedostatky předchozích projektů Piranha Bytes.

Recenzent u titulu Elex pochválil hlavně mnoho voleb, které ovlivňují příběh. Navíc se během plnění hlavních i vedlejších misí setkáte s celou řadou zajímavých postav. Kladné hodnocení dostalo i nelehké rozhodnutí vybrat si jednu ze tří frakcí, které mezi sebou soupeří o tajemnou a mocnou látku Elex. Dohrání má zabrat 50 až 60 hodin a kvůli volbě frakce láká Elex k dalšímu hraní, abyste okusili i jinou část příběhu a zjistili, co se stane, když si vyberete jinou frakci.

Proč Elex nedostal plný počet bodů? Může za to hlavně nekonzistentní děj a chaotický boj. Body musel recenzent srazit i za horší grafiku, textury, modely postav a méně rozmanité NPC postavy.

Závěrem recenze nabídl GameStar srovnání maximálního a minimálního grafického nastavení PC verze. Video bylo natočeno v rozlišení 4K. Při hraní dokázala hra udržet 60 snímků za sekundu, jen občas docházelo k mírných propadům. To minimální nastavení umožňovalo 85 až 110 snímků za sekundu.

Dnes k večeru jsme se navíc dozvěděli, že Elex bude mít české titulky, ale jen PC verze. PlayStation 4 a Xbox One verze budou v originále. Comgad bojoval za lokalizaci všech verzí, ale vydavatel (THQ Nordic) bohužel češtinu na konzole nedovolil.

Elex vyjde 17. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama