Elon Musk podpořil růst akcií společnosti CD Projekt
Cyberpunk 2077 Novinka Elon Musk podpořil růst akcií společnosti CD Projekt

Elon Musk podpořil růst akcií společnosti CD Projekt

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

33
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Mimo jiné vyzdvihl Cyberpunk 2077.

Reklama

Americký podnikatel, vynálezce a zakladatel společnosti Tesla a SpaceX, Elon Musk, podpořil růst akcií polského vývojářského studia CD Projekt Red. Učinil tak skrze svůj Tweet, kde chválí estetiku a design interiérů nejnovějšího titulu z tohoto studia, Cyberpunk 2077. O této skutečnosti informoval magazín Bloomberg.

Musk tak reagoval na svou vlnu Tweetů, které informovaly fanoušky o dostupnosti nového auta Tesla Model S Plaid. To ve své výbavě nabízí řídící panel v podobě velkého displeje, který umožňuje přehrávat filmy, nebo hrát hry. Jednou z možných her ke hraní má být právě Cyberpunk 2077.

Elon Musk podpořil růst akcií společnosti CD Projekt

Díky tomuto Tweetu podpořil růst akcií společnosti CD Projekt Red, které vzrostly až o 19%, což je nejvíce od června 2015. Objem obchodů se potom zvýšil téměř na šestinásobek svého tříměsíčního průměru. To je změna oproti situaci, ve které se CD Projekt nacházel po vydání Cyberpunku 2077. Problémy s hrou, kvůli kterým byla hra dokonce odstraněna společností Sony z PlayStation Storu, způsobily rapidní propad akcií CD Projektu. Akcie vývojářského studia nakonec ukončily relaci o 16% výše. Podíl na tom ale může mít také aktuální vlna zvedajícího se zájmu hráčů o akciový trh (aktuální kauza, která začala okolo Gamestopu).

Musk poprvé projevil zájem o dosud největší titul z produkce CD Projektu v roce 2019. Brzy poté, co byl Cyberpunk 2077 vydán, o něm tweetoval, že ho hrál a působil na něho velice dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama