Emulátor PS2 her nemá na PS4 podporovat staré disky
Novinka Emulátor PS2 her nemá na PS4 podporovat staré disky

Emulátor PS2 her nemá na PS4 podporovat staré disky

Michal Burian

Michal Burian

24

Sony hodlá PS2 klasiky vylepšit a nabídnout je v rozlišení 1080p s trofejemi.

Reklama

Microsoft s kompatibilitou Xbox 360 her na Xboxu One si připsal cenné plusové body u hráčů. Společnost své komunitě dovolila hrát staré hry z předešlé generace na Xboxu One, a to jak v digitální, tak i fyzické podobě. Jediný problém je v tom, že kompatibilní hry budou postupně doplňovány, zatím je možné hrát první stovku. Něco podobného chce umožnit také Sony svým hráčům na PlayStationu 4. Nepůjde ale o hry z PS3, ale z PS2. Má to však jeden háček, vypadá to, že půjdou pouze digitální tituly, nikoliv ty na starých discích, které můžete mít ještě doma.

Informaci neúmyslně odhalil oficiální YouTube kanál PlayStationu. Právě tam uniklo video, které bylo poté rychle odstraněno. V něm stálo, že PS2 hry bude možné na PS4 hrát v rozlišení 1080p. Navíc budou podporovat trofeje, Share Play a Remote Play. Jedinou vadou na kráse je skutečnost, že nebude možné hry přehrát z disků, které jste si koupili v obchodě.

Podle dostupných informací ve videu běžela ukázka PS2 hry Dark Cloud.

Lze očekávat, že Sony brzy tuto skutečnost potvrdí. Do té doby můžeme pouze diskutovat nad tím, jak bude kompatibilita PlayStation 2 klasik fungovat. Budeme si muset staré hry koupit na PS Store, abychom si je mohli na PS4 zahrát?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama