Epic bude nadále nabízet exkluzivity, ale nehodlá opakovat chybu s Metrem Exodus
Novinka Epic bude nadále nabízet exkluzivity, ale nehodlá opakovat chybu s Metrem Exodus

Epic bude nadále nabízet exkluzivity, ale nehodlá opakovat chybu s Metrem Exodus

Michal Burian

Michal Burian

44
Platformy Windows PC

Šéf Epic Games Store přiznal, že exkluzivita pro post-apokalyptickou akci přišla pozdě.

Reklama

O Epic Games Store se v posledních měsících hodně mluví, společnost stojící za battle royale hitem Fortnite kupuje jednu exkluzivitu za druhou, aby posílila svůj Epic Games Store. Jeho šéf, Steve Allison, se na GDC 2019 v San Francisku o politice a situaci firmy rozpovídal pro PC Gamer a přiznal i chybu u Metra Exodus.

Pojďme si prvně povědět o Metru Exodus. Allison přiznal, že koupi exkluzivitu na očekávanou post-apokalyptickou akci krátce před vydáním hry byla chyba. Příště musejí dohodu oznámit dříve. Zároveň v Epicu věděli, že exkluzivita může mít negativní reakce, ale realita byla mnohem horší a větší, než předpokládali. I přes tohle všechno se Metro Exodus na Epic Games Store dobře prodávalo, z jiného prohlášení víme, že 2,5x lépe než Metro: Last Light na Steamu, to všem vyšlo již v roce 2013. To podle nás nelze srovnávat.

V další části se Allison věnoval budoucnosti. Epic Games nehodlá kupovat roční exkluzivity navždy. V počátečních fázích jsou pro ně ale tyto hry klíčové - pro podporu nového obchodního modelu a rozvoje vývojářů. V určitém okamžiku se ale Epic vzdá exkluzivních titulů, případně je omezí na několik větších ročně.

Pak Allison prohlásil, že cílem společnosti je pomoci videohernímu průmyslu, aby byl lepším místem, počínaje podmínkami pro vývojáře, což hráči podle něj nevidí a chápe to. Zatímco Steam si bere 30 procent z prodeje hry, tak Epic Games Store chce po tvůrcích pouhých 12 procent.

Připomeňme nedávné oznámení, kdy Epic představil roční exkluzivitu pro hry jako Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls, Heavy Rain, The Outer Worlds, Control, The Sinking City nebo Ancestors: The Humankind Odyssey.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama