Epic Games konečně spustí Fortnite
Fortnite Novinka Epic Games konečně spustí Fortnite

Epic Games konečně spustí Fortnite

Michal Burian

Michal Burian

13

Příští měsíc na počítačích a konzolích současné generace.

Reklama

Šest let. Šest dlouhých let trval studiu Epic Games vývoj nového projektu. Akce Fortnite byla představena již v prosinci 2011 a k jejímu spuštění v předběžném přístupu dojde 25. července ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Prodávat se bude takzvaný Founders Pack.

Founders Pack se má prodávat za 40 dolarů, necelá tisícovka vám zajistí přístup do Early Access verze od 21. července a jako bonus získáte po celý rok exkluzivní in-game eventy, různé věci pro hrdiny, loot, zbraně a in-game boostery. Navíc Epic Games spolupracuje s Gearbox Publishing na vydání maloobchodní verze hry pro PS4 a Xbox One.

Fortnite se dá nejlépe popsat jako kříženec mezi Minecraftem a Left 4 Dead. Hra je zasazena do otevřeného světa, kde ve dne vylepšujete svou základnu s ostatními hráči, abyste ji v noci ubránili před hordami nepřátel. Hordu budou tvořit zombie všelijakých typů a velikostí. Bojovat budete za pomoci zbraní, pastí a obrany.

Když hru srovnáváme s Minecraftem, tak si hned nemyslete, že stejná je i stavba. Ta je ve Fortnite mnohem složitější. Ve Fortnite nemáte k dispozici jednoduché bloky, ale systém vrstev. Jakmile otevřete okno pro stavbu, vybíráte z pěti typů: podlaha, stěna, rampa, rohy a pasti. Tyto položky můžete následně stavět a všelijak s nimi otáčet. Ale pozor, zároveň si můžete vybírat ještě různý stavebný materiál - od dřeva, přes kamení až po kov. Jak jistě očekáváte, silnější materiál je vzácnější, bude vám trvat, než ho v otevřeném světě naleznete. Za to dřevo se bude povalovat všude a mnohem rychleji z něho něco postavíte. Co se pastí týče, ty mohou tvořit střílny šípů, padající strop, různé bodce apod.

Níže ještě hardwarové nároky pro Early Access, během vývoje se mohou ještě měnit, Epic Games by měli hru lépe optimalizovat.

Minimální HW nároky

Windows 7/8/10 64-bit + Mac OSX Sierr Intel HD 4000 - Core i3 2.4 Ghz 4 GB RAM

Doporučené HW nároky

Windows 7/8/10 64-bit Core i5 2.8 Ghz Nvidia GTX 660 or AMD Radeon HD 7870 equivalent DX11 GPU s 2 GB VRAM 8 GB RAM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama