Epic Games propojil PS4 a Xbox One servery Fortnite
Fortnite Novinka Epic Games propojil PS4 a Xbox One servery Fortnite

Epic Games propojil PS4 a Xbox One servery Fortnite

Michal Burian

Michal Burian

8

Zapříčinil to problém. <strong>Aktualizováno o reakci šéfa Xboxu</strong>.

Reklama

Aktualizace: O víkendu Epic Games umožnil ve Fortnite cross-platformové hraní, kdy se majitelé PlayStation 4 verzí mohli ve hře setkat s hráči z konkurenčního Xboxu One. Vše měl zapříčinit konfigurační problém, který vedl k propojení obou platforem. K situaci se již stihl vyjádřit Phil Spencer, šéf Xboxu, který v poslední době tlačí na Sony a snaží se, aby společnost umožnila vývojářům propojit servery populárních her. Dokonce se Microsoft nebrání ani tomu, že by propojil Xbox One a PS4 verze Minecraftu. O tom ale nechtějí v Sony ani slyšet. Má to být z důvodu bezpečnosti a ochrany hráčů na konzoli PlayStation.

Každopádně, Phil Spencer na Twitteru napsal, že by rád, aby Epic Games neopravoval problém s konfigurací a nechal hráče Xbox One a PS4 verze Fortnite společně v jednom světě.

Původní zpráva

Společnost Sony oficiálně neumožňuje cross-platformové hraní mezi vlastníky konzolí PlayStation 4 a Xbox One. Jak se ale zdá, Epic Games se na nějaké nařízení „z vysoka vybodl“ a potichu propojil PS4 a Xbox One servery hry Fortnite. Svědčí o tom hned několik důkazů na internetu.

Jak pravděpodobně víte, Sony povolila cross-platformové hraní pouze mezi PS4 a PC, Xbox One ale nepovolila a tvrdí, že je to z důvody bezpečnosti. Vysvětlení Sony můžeme, ale také nemusíme věřit. Epic Games se už podle všeho na pranice mezi Sony a Microsoftem (ten je pro propojení platforem) nechtěl dívat a s nejnovější aktualizací ve Fortnite zapnul sdílení. S největší pravděpodobností bez souhlasu Sony.

Svědčí o tom důkazy na internetu. Jeden uživatel fóra Reddit si během hraní Fortnite na PS4 všiml podivné přezdívky jednoho hráče. Ten si ve hře říkal „Jesus Did That”. Ovšem PS4 neumožňuje vytvářet profily s mezerami. Po kliknutí na jeho profil se objevilo, že dotyčný hraje Fortnite na Xboxu One. To ale není jediný případ. Další den se na Redditu objevil další příspěvek. Tentokrát se otec pochlubil, že hrál se svým synem Fortnite. Na tom by nebylo nic zajímavého, ovšem táta hrál na PS4, zatímco syn na Xboxu One. A ve hře se setkali.

Ani jedna ze společností se v současné době k případu nevyjádřila. Je možné, že Epic Games jen cross-platformové hraní testoval, ale neměl by to dělat takto veřejně. V tom lepším případě Sony konečně tuto možnost povolila, ale ještě o tom oficiálně neinformovala. Co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama