Epic se chce soudit se 14letým klukem za podvádění ve Fortnite
Fortnite Novinka Epic se chce soudit se 14letým klukem za podvádění ve Fortnite

Epic se chce soudit se 14letým klukem za podvádění ve Fortnite

Michal Burian

Michal Burian

63

Matka puberťáka se brání, že je její syn jen obětním beránkem.

Reklama

Cheatování v online hrách dokáže poctivé hráče pořádně naštvat, zkazit jim zážitek z hraní a v některých případech je odradit od dalšího hraní. Společnosti se na tuhle problematiku dost zaměřují a snaží se zamezit podvodům. Epic Games to se svou snahou ale možná přehání. Posuďte sami.

Minulý měsíc vývojáři populární survival akce Fortnite, která nabízí bezplatnou verzi Battle Royale ve stylu Playerunknown’s Battlegrounds, zabanovali tisíce cheaterů a dva z nich hnali k soudu. Dnes se ukázalo, že jedním ze dvou „pachatelů“ je 14letý klučina, kterého brání jeho matka a tvrdí, že její syn je jen obětním beránkem. Firma podle ní nemá žádné důvody, aby se soudila s nezletilou osobou.

Epic Games jde do boje s tím, že 14letý puberťák porušil autorská práva. Modifikoval Fortnite, podváděl a vše živě streamoval na YouTube. Autoři hry chtěli zastavit šíření videí na YouTube pomocí DMCA, chlapec se ale proti tomu odvolal a Epic Games ho žene před soud. Jeho matka se brání tím, že hru neupravil, pouze si na internetu zakoupil cheaty a ty následně ve hře využil - konkrétně aimbot software s automatickým mířením. To samozřejmě není správné, ale jak jeho matka správně namítá, v podmínkách Fortnite je uveden rodičovský souhlas jako požadavek pro nezletilé hráče, ten ale nedala. Navíc nechápe, proč Epic Games žádá zaplatit ušlé zisky, když Fortnite: Battle Royale je free-to-play. A už vůbec ji nejde na rozum, proč se společnost zaměřila na 14letého chlapce, místo toho by měla stíhat stránky, kde se cheaty prodávají.

V dopise matka ještě správně poukazuje na skutečnost, že na YouTube je podobných videí celá řada. A závěrem žádá soud, aby žalobu zamítl.

Co myslíte, dělá Epic Games dobře, že se snaží zuby nehty bránit svou hru a bojovat s podvodníky bez ohledu na věk? Neměla by se spíše společnost zaměřit na stránky, kde se dají tyhle cheaty koupit? Napište nám do komentářů.

Zdroj: TheVerge.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama