Epic se připravuje na next-gen konzole
Fortnite Novinka Epic se připravuje na next-gen konzole

Epic se připravuje na next-gen konzole

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Podle šéfa studia Epic, Tima Sweeneyho, již vývojáři bohatě investovali do Unreal enginu a jeho přípravy k další generaci videoher.

Reklama

Nehledě na stále velmi spekulativní téma, týkající se obou nástupců velkých konzolí si je tým Epic Games jistý, že herní budoucnost patří právě konzolovému trhu.

„Při každém přechodu na novou konzoli se lidé ptají, zda se dočkáme dalšího přechodu a zda bude další platforma. Jsem si jistý, že bude,“ řekl Sweeney v rozhovoru pro VentureBeat.

„Pokud se podíváte na hry, jako je Call of Duty či Gears of War, je jasné, že jsou konzole jádrem herního trhu. Proto bohatě investujeme do našeho enginu a vývoje titulů a technologií pro další generaci konzolí.“

„Velký pokrok je ale taktéž vidět na poli mobilů a internetových prohlížečů, kde jdou v současné době bez problémů spustit některé AAA tituly. Jeden propracovaný herní engine může jednoduše běžet na konzolích, PC, mobilech a webu. A s tím jsme spokojeni," dodal.

Epic se v současné době soustředí na svůj další počin, parodický titul Fortnite. Jsme si ale jisti, že není daleko od vývoje pokračování pro jednu ze svých znamenitých sérií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama