Epic skutečně pracuje na novém Unreal Tournamentu, k dispozici má být zcela zdarma
Unreal Tournament Novinka Epic skutečně pracuje na novém Unreal Tournamentu, k dispozici má být zcela zdarma

Epic skutečně pracuje na novém Unreal Tournamentu, k dispozici má být zcela zdarma

Martin Cvrček

Martin Cvrček

42

Přání fanoušků byla vyslyšena, Epic Games má vážně v plánu nový Unreal Tournament. A pozor, hra bude k dispozici zdarma. Ale nepůjde o free-to-play. <strong>Aktualizováno o trailer.</strong>

Reklama

Update

Po oznámení následoval i trailer, který sice vzhledem ke stavu vývoje neukazuje nic o hře, ale přibližuje celou vizi vývoje nového UT. Vývojáři znovu informují, že se můžete na vývoji podílet jako vývojář v Unreal 4 enginu i jako obyčejný fanoušek a hráč prostřednictvím diskuzí a rozhdnutí o designu na fóru.

Stejně tak vývojáři zdůrazňují, že hra bude vážně stoprocentně zdarma, žádné free-to-play, žádné mikrotransakce, a že komunita bude moci s Epicem spolupracovat na vývoji od samého začátku. Tvořivost komunity by navíc měla vývoj hry urychlit, takže tvorba nového UT bude zjevně do určité míry přímo závislá na práci modderů a komunity.

Původní zpráva

Fanoušci série Unreal Tournament po celém světě mohou začít konečně otevírat šampusy, protože Epic Games prostřednictvím dnešního streamu oznámil práce na novém Unreal Tournament, pravděpodobně s označením 2014.

Asi nejdůležitější a nejzajímavější informace je, že nový UT bude zcela zdarma. Čtete správně, nepůjde o free-to-play titul, ale prostě o bezplatnou hru.

Hra je aktuálně ve velmi brzké fázi vývoje. Dokonce tak brzké, že pokud nejde o nějaký vtip, na Unreal Tournamentu se začíná pracovat až ode dneška, a to v týmu veteránů série. Následující vývoj, který potrvá mnoho měsíců, by každopádně měl být naprosto otevřený a měl by probíhat v duchu spolupráce mezi Epicem, fanoušky Unreal Tournamentu a vývojáři Unreal 4 enginu, na němž titul přirozeně poběží.

Epic tak hodlá úzce spolupracovat s fanoušky a tvůrci modů, kteří byli pro sérii odjakživa velmi důležití, jak v minulosti dokazovala třeba soutěž Make Something Unreal.

Právě modderská scéna bude způsob, jak na Unreal Tournamentu bude Epic vydělávat, v plánu má totiž jakýsi marketplace, přes nějž bude možné distribuovat a eventuelně prodávat a kupovat obsah od komunuty, přičemž výdělek z takových placených projektů bude rozdělený mezi jejich autory a Epic. Vypadá to tedy, že díky hře a jejím nástrojům bude možné vytvořit mod a následně ho prodávat, nebo ho uvolnit zdarma.

Tvůrci budou o vývoji hry podávat informace pomocí fóra, na němž se můžete zaregistrovat a podílet se na tamních diskuzích o hře, a streamech přes Twitch. Veškerý kód a obsah bude dokonce k dispozici UE4 vývojářům přes GitHub.

Skvělá zpráva také je, že nový UT cílí na počátky série a tudíž má jít o kompetitivní FPS. A pokud jde o platformy, vývoj je soustředěný na verze pro Windows, Linux a Mac. V blízkých měsících se dá očekávat vydání alpha verze.

Tohle všechno zní až moc dobře na to, aby to byla pravda, ale... očividně to pravda je. Nyní nezbývá než čekat na to, s čím se Epic vytasí, ale jestli dodrží všechny své plány, mohli bychom se dočkat návratu Unreal Tournamentu, v jaký se ani v nejoptimističtějších snech nedalo doufat. Tak snad to páni a dámy z Epicu něčím nepokazí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama