Evropská komise poskytla téměř 96 milionů korun na vývoj indie her
Trine 4 Novinka Evropská komise poskytla téměř 96 milionů korun na vývoj indie her

Evropská komise poskytla téměř 96 milionů korun na vývoj indie her

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Pro Trine 4, Earthlock 2 a další projekty.

Reklama

Při spuštění některých her jste si mohli všimnout loga Evropské komise, která úspěšně podporuje různé nezávislé vývojáře. Těm se nebude líbit nový dokument. Jeho součástí jsou dosud neoznámené herní projekty, na nichž se po finanční stránce podílí Evropská komise. Dokument obsahuje celkem 30 titulů, řada z nich nebyla dosud představena. Na co se můžeme těšit?

Známé finské studio FrozenByte pracuje již na třetím pokračování úspěšné akční a logické plošinovky Trine, ve švédském studiu Zoink Games (nedávno dokončili plošinovku Fe) jsou zaneprázdněny projektem pojmenovaným Roll Them Bones, zatímco tvůrci RiME ze španělského Tequila Works kutí něco s názvem LumberJack. V dokumentu je i druhý díl barevného dobrodružství Earthlock od Snowcastle Games. Ještě zmíním polský Bloober Team (Layers of Fear) chystající něco s názvem H2O.

Nejvíce schválených projektů pochází z Německa (celkem 7 ze 17), včetně Spacebase Startopia od Realforge Studios. Na druhém konci nalezneme firmy z Velké Británie. Celkem z UK o peníze žádalo 16 studií, radovat se ale mohla pouze dvě z nich. U Švédů se podařilo schválit dva projekty z devíti.

Níže si můžete prohlédnout kompletní seznam schválených projektů v roce 2018. Otázkou je, kolik z nich spatří světlo světa. Tyhle granty jsou totiž využívány i ke koncepční fázi, kdy se vývojáři snaží přijít s novým nápadem, ale třeba to nevyjde dle jejich představ a od svého plánu upustí. Navíc je v seznamu spousta malých titulů určených pro děti. Ty mohou být dostupné pouze na místním trhu. Celkem bylo investováno 3 719 720 euro, v přepočtu 95 968 776 korun.

Evropská komise poskytla téměř 96 milionů korun na vývoj indie her
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama