F1 2011 nabídne vylepšenou AI řidičů
F1 2011 Novinka F1 2011 nabídne vylepšenou AI řidičů

F1 2011 nabídne vylepšenou AI řidičů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

6

Paul Jeal ze studia Codemasters si sedl na slovíčko s The Avarage Gamer a prozradil pár vylepšení do nového dílu závodů formulí.

Reklama

Kromě nového využití KERS a DRS bychom se měli dočkat především mnohem propracovanější umělé inteligence řidičů, což byla jedna ze slabších stránek minulého dílu.

„Ano, v minulém dílu jsme využili AI z DiRTu a GRIDu. V pomalejších sériích je to v pořádku, protože se řidiči rozhodují postupně dle situace na silnici. V F1 to tak ale nefunguje, protože jsou rychlosti mnohonásobně vyšší a situace se mění přiliš rychle. Nyní máme řidiče, co mají pomalu šest mozků,“ směje se Jeal.

„Jeden mozek sleduje pohyb vozu, jeho setrvačnost a chování na dráze, druhý přemýšlí o tom, kdy koho předjet, třetí zase myslí na blokování soupeřů zezadu atd. Všechno to dává dohromady řidiče, který přesně ví, kde a kdy má na dráze být.“

„Z minula máme charakteristické AI profily závodníků, jako je Hamilton či Alonso, kteří letos budou na dráze mnohem více vidět. V nejnovějším buildu jsou opravdu rychlí a k tomu i pořádně agresivní, takže šarvátky o první místo budou opravdu šťavnaté."

F1 2011 se připravuje na letošní září pro PC, PS3 a Xbox360, akorát včas na začátek světového šampionátu formulí. O hře se toho více dozvíte v naší předchozí novince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama