F1 2011 vymáčkne z konzolí maximum
F1 2011 Novinka F1 2011 vymáčkne z konzolí maximum

F1 2011 vymáčkne z konzolí maximum

Michal Maliarov

Michal Maliarov

11

Tvůrci nejnovějších závodů formulí tvrdí, že musí být hra chytře naprogramovaná, aby využila veškerý grafický potenciál konzolí.

Reklama

Současná generace je totiž dle Codemasters hodně blízko svého technického stropu a vývojáři tak musí vymýšlet oblouky, aby z hardwaru vytlačili co nejvíce. Po prvním „wow“ faktoru tak chce studio tlačit hranice ještě dál.

Na otázku, zda současná generace konzolí začíná dosahovat svého limitu, vedoucí herní designér Stephen Hood odpověděl: „Určitě. Na začátku každé generace se hráči diví, kolik paměti a výkonu nové konzole nabízí, jak silný je procesor atd.“

„To se ale rychle zažije a když už začínáte tlačit limit konzolí, musíte být rok od roku chytřejší, abyste z mála vyždímali hodně,“ dodal Hood.

Dobrým příkladem jsou například posádky a boxy.

„Jednou z největších výzev původní hry byly posádky závodníků a boxy, kdy se v depu objevilo naráz 15 animovaných postav. To zabíralo hodně paměti. Takže jsme museli chytře vymýšlet, jak šetřit pamětí a střídat jejich přítomnost na dráze a v garáži. Během závodu přece hráč nevidí vše, a tak je třeba to rychle kombinovat, aby se uvolňovala nepotřebná paměť.“

I letošní formule budou technicky o další ždibec dál, takže se můžeme těšit na mnoho novinek a vylepšení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama