F1 2013 nabídne dvě různé edice s historickým obsahem
F1 2013 Novinka F1 2013 nabídne dvě různé edice s historickým obsahem

F1 2013 nabídne dvě různé edice s historickým obsahem

Michal Burian

Michal Burian

20

<strong>Aktualizace</strong>: Kolik zaplatíme za Classic edici?

Reklama

AKTUALIZACE: Za 'Classic Edition', která nabídne obsah navíc (viz. níže) si připlatíme 10 euro.

Původní zpráva

Společnost Codemasters se rozhodla nové závody F1 oznámil právě v době, kdy Sebastian Vettel ze stáje Red Bull je na cestě za svým čtvrtým titulem v řadě (druhý Alonso z Ferrari na něj ztrácí 34 bodů).

Připravovaný díl od Codies nabídne standardní i speciální závody monopostů Formule 1 v podobě historických i moderních vozů (vše z aktuální sezóny, včetně jezdců, týmů apod.). Hra bude rozdělena do dvou edic. Standardní verze se pochlubí obsahem inspirovaným závody Grand Prix z roku 1980. Těšit se můžete na komentátorskou legendu Murraye Walkera, pět historických monopostů týmů Williams, Lotus a Ferrari, stejně tak na ikonické jezdce jako Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi a Mario Andrett. Mezi klasickými okruhy nebude chybět Jerez a Brands Hatch.

Oproti tomu 'Classic Edition', která bude o něco dražší (o ceně stále vydavatel nerozhodl), nabídne svým majitelům navíc obsah z roku 1990, kde se objeví tratě Imola a Estoril společně se šesti dobovými vozy od Ferrari a Williamsu, které budou řídit Alain Prost, Jacques Villeneuve a Eddie Irvine.

Pokud se ptáte, kde se zrodil nápad rozdělit hru na dvě edice, tak podle Codemasters o to žádala spousta lidí v komunitě. Hráči chtěli prý prémiovou verzi, což jim Codies splní.

"Nechtěli jsme v prémiové verzi klasický obsah v podobě steelbooku, USB klíčenky apod. Dražší verze nabídne obsah F1 z roku 1990, 1980 a 2013 a čtyři historické okruhy, zatímco ta levnější zase obsah z roku 1980 (stejně tak jezdce a vozy) a dva klasické okruhy společně s rokem 2013," cituje vydavatele britský Eurogamer.

V novém režimu s historickými vozy si budete moci vytvořit vlastní šampionát, který bude hratelný v time trial, split-screenu i on-line multiplayeru. Rozšíření se dočká i test mladých jezdců (Young Driver’s Test), jenž se odehrává na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi, stejně tak bude ve hře integrovaná komunitní funkce RaceNet.

Dva packy, které jsou obsaženy v F1 2013: CLASSIC EDITION budou dostupné také jako DLC pro hráče F1 2013 krátce po vydání samotné hry.

Obě edice F1 2013 vyjdou na podzim letošního roku pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Ještě před oficiálním oznámením se objevila zpráva od kreativního ředitele. Ten se na svém Twitteru nechal slyšet, že F1 2013 si na konzoli Nintendo Wii U a handheldu PlayStation Vita nezahrajeme z toho důvodu, že Wii U verze by musela být velmi odlišná od těch ostatních. PSV verze nemá podle Codies finanční smysl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama