F1 2021 Novinka F1 23 oficiálně představena, vrací se příběhový režim

F1 23 oficiálně představena, vrací se příběhový režim

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Podívejte se na premiérový trailer, známe i datum vydání.

Reklama

Vydavatelství Electronic Arts dnes představilo nový ročník licencované závodní série F1. Hra s názvem F1 23 byla odhalena výše přiloženým trailerem, který se zaměřuje především na příběhový režim s názvem Braking Point. Ten se do série vrací po roční přestávce.

Příběhové pozadí opět nabídne souboj dvou fiktivních jezdců v podobě Aidena Jacksona a Devona Butlera, kteří se nově stanou týmovými kolegy v novém týmu Konnersport Racing. Do příběhu ale bude zapojena také nadějná závodnice Callie Mayer, která se jako vycházející hvězda F2 bude zřejmě ucházet o jedno z míst v týmu Konnersport Racing.

Z pohledu hratelnosti bylo potvrzeno, že vůbec poprvé dojde k implementaci červených vlajek (zastavení závodu po větší nehodě). K dispozici bude nově také možnost odjet závod na 35 % jeho standardní délky. Vývojáři ze studia Codemasters rovněž odhalili, že hra nabídne kompletní soupisku jezdců, týmů a okruhů z aktuální sezóny.

Nabídka tratí díky tomu bude obsahovat i nové okruhy v Las Vegas a Kataru. Letošní nabídku navíc doplní trojice okruhů ze starších dílů (Paul Ricard, Šanghaj a Portimao). Autoři dále lákají na vylepšený jízdní model, který by měl být dostatečně realistický a zároveň přístupný i pro hráče preferující místo volantu gamepad.

F1 23 vyjde 16. června na PC (Steam) a konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Pokud si předobjednáte dražší Champions edici, tak se k hraní dostanete o tři dny dříve.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama