F1 Manager 2022 Novinka F1 Manager 2022 oficiálně oznámen

F1 Manager 2022 oficiálně oznámen

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nová hra od tvůrců Planet Coaster vyjde letos v létě.

Reklama

Už v roce 2020 jsme se dozvěděli, že britské studio Frontier Developments, známé především díky tycoonům jkao Planet Coaster či Planet Zoo, pracuje na novém manažeru z prostředí Formule 1, a to s oficiální licencí. Dlouho se ale mlčelo a až teď jsme se konečně dočkali plnohodnotného oznámení hry, která nese název F1 Manager 2022. Prostřednictvím prvního teaseru jsme se dozvěděli, že hra míří na PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S, přičemž vyjít má letos v létě.

Nad rámec krátké ukázky však vývojáři na oficiálních stránkách představili také základní prvky hratelnosti. Lákají nás na kariéru, v níž převezmeme kontrolu nad jedním z 10 týmů ze skutečné Formule 1: Mercedes, Red Bull, Ferrari, Mclaren, Alpine, Alpha Tauri, Aston Martin, Alfa Romeo, Williams a Haas. Můžeme si tedy rovnou vybrat jeden z nejsilnějších týmů a bojovat o vítězství, nebo začít odspoda a vytáhnout jednu z horších stájí až na úplný vrchol. Na výběr navíc bude celá plejáda jezdců nejenom z F1, ale také juniorských sérií F2 a F3. Dočkáme se tak i českého zastoupení v podobě závodníka Romana Staňka, který letos pojede ve Formuli 3 za tým Trident.

Ve hře se samozřejmě budeme starat o chod celého týmu, ať už jde o udržování či případného vylepšování naší továrny, starání se o finance či vytváření nových součástek, abychom monopost ještě zrychlili. Stejně jako ve skutečně Formuli 1, i tady bude záležet, jaký zvolíme přístup k vývoji auta. Můžeme se vydat cestou "univerzální" formule, která bude relativně dobrá na všech tratích, nebo zkusit trochu zariskovat a postavit monopost, jenž bude na určitých okruzích excelovat, ale jinde zase může mít výrazné problémy.

Druhou částí jsou pochopitelně samotné závody, v nichž se budeme od začátku do konce starat o strategii, výběr pneumatik či povolání pilotů do boxů. Vývojáři říkají, že můžeme použít zpětnou vazbu jezdce a inženýra k tomu, abychom si udělali dobrý plán, ale nesmíme zapomínat na různé okolnosti, které můžou průběh závodu kompletně zvrátit, jako například déšť či vyjetí safety caru.

Více podrobností zatím nemáme, ale autoři slíbili, že do vydání ještě zveřejní spoustu dalších informací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama