Fallout 4 a Doom si zahrajete ve virtuální realitě
DOOM Novinka Fallout 4 a Doom si zahrajete ve virtuální realitě

Fallout 4 a Doom si zahrajete ve virtuální realitě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Fallout 4 VR a Doom VFR naskakují na trend virtuální reality.

Reklama

E3 konferenci Bethesdy překvapivě odstartovala virtuální realita. Již nějakou dobu víme, že nás čeká Fallout 4 ve virtuální realitě, jistým překvapením je ale Doom VFR, tedy nový Doom upravený na míru VR headsetům.

V případě Falloutu je slibována první plnohodnotná hra s otevřeným světem hratelná ve VR. Čekají nás nové principy soubojů, craftování a stavění přizpůsobené virtuální realitě a nechybí ani upravený systém VATS na zaměřování nepřátel. Celý svět Falloutu 4 je vám přitom k dispozici a můžete ho zkoumat a procházet podle svého uvážení.

Doom VFR vypadá spíše jako VR zážitek než jako skutečná hra. Samozřejmě vás čeká likvidace démonů a interakce s prostředím typická pro virtuální realitu, ale třeba pohyb je tradičně omezen a spoléhá se na jakési teleportování do vámi určeného bodu. Nejde totiž o přímý port Dooma, ale o projekt, v němž se díky tajnému programu UAC dostane vědomí vaší postavy do matice umělé inteligence. Díky tomu budete vyzbrojeni nejen tradičním arzenálem zbraní, ale i možností teleportace a uskakování, stejně tak se můžete ujmout ovládání přístrojů a robotů, abyste mohli vyřešit různé hádanky a navštívit nové lokace, včetně dvou dosud neviděných sekcí UAC základny na Marsu.

Fallout 4 VR, určený jen pro HTC Vive dorazí v říjnu. Doom VFR kromě PC/Vive využije i PlayStation VR a zatím nemá stanovené datum vydání. Víme jen tolik, že se ho dočkáme někdy během letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama