FIFA 12 láme rekordy
FIFA 12 Novinka FIFA 12 láme rekordy

FIFA 12 láme rekordy

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

12

EA Sports má důvod k radosti. Nejnovějšího ročníku fotbalové série FIFA se celosvětově na všech platformách prodalo 3,2 miliony kopií.

Reklama

Společnost nedávno zveřejnila interní zprávu, v níž se pochlubila, že překonala rekord Gears of War, které ve stejném časovém období dosáhlo „pouze“ na tři miliony kusů.

Na druhou stranu GoW vyšlo exkluzivně na Xbox 360, takže se dá stále považovat za úspěšnější. FIFA 12 nicméně kraluje alespoň sportovním hrám.

Mimo to se gamese daří i na mobilech, kde si ji pořídilo už 879 tisíc lidí. Další zveřejněné statistiky se pak týkaly hry jako takové, v níž už fanoušci odehráli přes tři miliony hodin.

1) FIFA12 dosáhla od svého uvedení na trh (minulý týden) prodeje 3,2 milionu kusů celosvětově, což představuje nejlepší launch v historii sportovních videoher.

2) Současně jde o světově nejlepší launch na videoherním trhu v roce 2011.

3) Jde o historicky nejlepší launch hry Electronic Arts v Evropě.

4) Celosvětové prodeje ve verzi pro iPhone a iPad se blíží 1 milionu kusů.

5) Prodej v prvním týdnu v České republice vzrostl meziročně o téměř 50%.

6) Hra globálně dosahuje průměrného hodnocení 91, což je nejlepší skóre u sportovní hry na současné generaci konzolí.

7) První říjen, ve který proběhlo téměř osm miliónů zápasů ve FIFA12, se stal nejrušnějším dnem v online hraní v historii EA SPORTS.

8) Společně s FIFA 12 byl spuštěn také EA SPORTS Football Club, díky kterému mohou hráči na celém světě vyjádřit podporu svému oblíbenému klubu. Nejoblíbenějšími klubu k dnešnímu dni jsou:

Manchester United - 241.767 příznivcůFC Barcelona - 144.709 příznivcůArsenal - 131.305 příznivcůReal Madrid - 126.806 příznivcůLiverpool - 118.182 příznivců

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama