FIFA 14: Pure Shot a reálná fyzika míče
FIFA 14 Novinka FIFA 14: Pure Shot a reálná fyzika míče

FIFA 14: Pure Shot a reálná fyzika míče

Michal Maliarov

Michal Maliarov

4

FIFA 14 možná vizuálně nevypadá na next-gen fotbal, pod kapotou ale schovává celou řadu novinek. Zabrousili jsme na oficiální český blog pro čerstvé informace.

Reklama

Po prvních detailech se blog začíná plnit zajímavým infem o nových vychytávkách fotbálku od EA, takže se pojďme podrobněji podívat na to, co nabídne. Co si budeme namlouvat, vizuál má FIFA dostačující, to podstatné se schovává v herních mechanismech a hratelnosti samotné. A EA rozhodně dělá krok správným směrem, realistický fotbálek ze třináctého ročníku postupně zdokonaluje. Tentokrát jsou na řadě dva nové prvky – Pure Shot a Real Ball Physics.

Čistá střela nabídne fanouškům série FIFA pocit z dokonalé střely, zatímco zcela nový systém fyziky míče, nazvaný Reálná fyzika míče, se postará o jeho trajektorii, aby odpovídala chování jako ve skutečném fotbale. Kombinace těchto dvou prvků otevře prostor pro ty nejúžasnější a nejrozmanitější střely, jaké byly do této chvíle v sérii FIFA k vidění.

Prvek čisté střely byl vyvinut, aby umožnil hráčům zažít stejné emoce při skórování úžasných branek ve FIFA 14, jaké prožívá jejich oblíbený útočník ve skutečnosti. Nejlepší góly jsou kombinací perfektního načasování, předvídání a skvělého výběru místa. Fanoušci budou ve FIFA 14 odměněni za všechny tyto tři aspekty. Fotbalisté nyní disponují takovým stupněm inteligence, který jim umožní upravit postavení a úhel těla k tomu, aby vystřelili na branku nejlepším možným způsobem. Rovněž si uvědomují různé fáze střelby a jsou schopni před zásahem míče upravit svůj krok a rychlost.

Hráči se samozřejmě budou pokoušet o co nejlepší možnou střelu, ale velkou roli sehraje rovněž fakt, kde se budou zrovna na hřišti nacházet a jakým způsobem se k nim míč dostane. Budou muset zvážit své aktuální možnosti jak ke střele přistoupit – vystřelit z pozice, kdy nebudou ještě úplně připravení a zkoordinovaní, nebo se pokusit o rychlou střelu, která může postrádat přesnost a sílu? Všechno tohle bude k vidění díky novým animacím a současně budou odstraněny některé nerealistické z předchozího ročníku FIFA 13.

Vedle systému střelby byl ve FIFA 14 upraven i míč, aby se choval jako ve skutečnosti, za což vděčí systému autentické fyziky ovlivňující dráhu letu střely. Oba prvky byly ve FIFA 14 přepracovány, aby více odpovídaly reálnému pohybu míče v prostoru. Tím se otevírají další možnosti střelby. Hráči budou nyní schopní zasáhnout míč velkou silou z dálky, vypálit přesné a pomalu stoupající střely nebo třeba vystřelit s falší či nějaký padáček. Svou roli tu sehraje i samotný vzduch a jeho víření. Nic z toho nebylo ve FIFA 13 možné.

Systémy Čistá střela a Reálná fyzika míče zajistí, že každý pokus o střelu bude jako skutečný, a pokud se hráčům navíc jejich záměr povede na jedničku, půjde bez přehánění o zážitek vyvolávající nadšení. Hráči zažijí při skórování úžasných branek opravdové emoce.

To samozřejmě není všechno, podstatně více bychom se měli dozvědět už brzy v oficiální tiskovce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama