Final Fantasy XIV Online kvůli úspěchu staženo z prodeje
Final Fantasy XIV: Endwalker Novinka Final Fantasy XIV Online kvůli úspěchu staženo z prodeje

Final Fantasy XIV Online kvůli úspěchu staženo z prodeje

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Firma stahuje dokonce i reklamy na hru.

Reklama

Začátkem prosince dorazila do stále populárnějšího MMORPG, Final Fantasy XIV Online, nová expanze Endwalker, která přinesla další hromadu obsahu, avšak také způsobila dlouhé čekací fronty, kdy se hráči klidně hodiny nemohli připojit na svůj server a hrát.

Situace se ovšem stále příliš nelepší, což vývojáře donutilo k dalším dodatečným krokům.

To znamená, že vývojáři všem lidem, kteří vlastní hru a budou mít aktivní předplatné v době vydání patche 6.01 (počínaje 21. prosincem 9:00), nabídnou dalších 14 dní herního času zdarma, které se připočtou k již dříve věnovaným sedmi dnům.

Kromě toho se ale uchýlili k tomu, že Final Fantasy XIV Starter Edition a Complete Edition stáhnou z prodeje (to se týče digitálních i fyzických verzí), aby se situace trochu stabilizovala. Také nebude možné si vytvořit novou registraci v rámci bezplatného trialu. Collector's Edition a expanze budou i nadále dostupné, aby si aktivní hráči případně svůj zážitek mohli "upgradovat".

Kromě toho společnost dočasně stáhne různé reklamy lákající na tento titul (tedy v případech, kde to bude možné).

Jak to tedy vypadá, tak se autoři stali obětí vlastního úspěchu.

Každopádně v lednu 2022 bychom se měli dočkat představení hrubého plánu pro rozšíření serverových kapacit v jednotlivých regionech, kdy se společnost zaměří hlavně na Severní Ameriku a Evropu.

Na tomto aspektu firma ostatně pracovala už od července, avšak kvůli komplikacím spojených s pandemií a nedostatkem součástek to nebylo umožněno.

Z pohledu dalších informací jsme se pak dozvěděli, že nepříjemný Error 2002, který vyskakoval při čekání ve frontě, se s pomocí komunity povedlo vyřešit a oprava by měla dorazit v rámci zmiňovaného patche 6.01.

Vývojáři navíc stále plánují, že patch 6.05 skutečně dorazí plánovaného 4. ledna 2022, tudíž nedojde k jeho odkladu.

Každopádně jestli hru vlastníte a úspěšně se do ní dostanete, tak by vás mohlo zajímat, že odstartoval tradiční vánoční event Starlight Celebration, v němž lze získat různé tematické odměny. Podmínkou ovšem je, že vaše postava musí mít alespoň úroveň 15.

Event bude probíhat do 31. prosince do 15:59.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama