Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia přináší velké změny
Novinka Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia přináší velké změny

Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia přináší velké změny

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Plus do Fire Emblem Heroes přibylo pár dalších postav.

Reklama

Během letošní akce PAX East se kupodivu vyrojilo i pár zajímaných informací ohledně hry Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia, což je vlastně předělávka původního Fire Emblemu Gaiden. Také se s vámi můžeme podělit o pár nových screenshotů ze hry a pokud hrajete mobilní spin-off série Fire Emblem s podtitulem Heroes, tak si nezapomeňte stáhnout pár nových postav. Více níže.

Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia

Ve Fire Emblem Echoes bude hlavně trochu jiná mapa světa. Jejím účelem má být poskytnutí trochu větší svobody ve hře, třeba jednodušší cestování z jedné mise do druhé mise.

Do dungeonů teď půjde také vstoupit přímo prostřednictvím mapy a tyto oblasti už nebudete muset procházet s top-down pohledem kamery, ale namísto toho přibyla funkce, kdy je budete moci prolézat ve 3D a z pohledu třetí osoby.

Boje budou probíhat standardním způsobem, známým z Fire Emblemu, i když budete mít stále přístup ke své skupině a tak se budete moci postavit většímu množství nepřátel. Prostě už vás nečeká one-on-one boj.

Taky určitě potěší kompletní nadabování postav, s výjimkou některých velmi okrajových charakterů.

Echoes přináší ale i další změny. Třeba lučištníci dostali schopnost protiútoku ze vzdálenějšího místa. Jedná se sice pouze o posun o jedno políčko vzad, ale i tak už máte v boji více možností. Mágům bude naopak kouzlení ubírat trochu zdraví, takže při soubojích s těmito postavami budete muset uvažovat trochu taktičtěji.

Ze hry byla zase odstraněna životnost zbraní. Možná jako kompenzace za ztrátu zdraví mágů a změnami prošel i systém podpory při boji. A nakonec prý bylo ze hry odstraněno kolo zbraní, ale prý existuje pár způsobů, jak v bitvách získat výhodu. Bohužel o tomhle nic podrobnějšího nevíme.

Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia má v Japonsku pro 3DS vyjít 20. dubna a následně 19. května ve zbytku celého světa.

Fire Emblem Heroes

A ještě si odskočíme k mobilní hře Fire Emblem Heroes, která dostala s novou příběhovou linií Blazing Shadows i šest nových hrdinů. Mezi novými postavami najdete Karla (dabing Bryce Papenbrook, návrh Kita Senri), Rebeccu (dabing Hunter MacKenzie Austin, návrh Hoshino Lily), Jaffara (dabing Walden James, návrh postavy Kusugi Toku), Lucia (dabing Michael Sinterniklaas, návrh Hagaki Hako), Priscillu (dabing Marcella Lentz-Pope, návrh postavy Kaya8) a Ninian (dabing Brianna Knickerbocker, návrh Kippa). Všichni pochází ze hry Fire Emblem.

Fire Emblem Heroes je momentálně k dispozici pro zařízení s iOS a Androidem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama