Firesprite pracuje na AAA hororu v Unreal Enginu 5
Novinka Firesprite pracuje na AAA hororu v Unreal Enginu 5

Firesprite pracuje na AAA hororu v Unreal Enginu 5

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy PlayStation PlayStation 5

Nedávná posila Sony hledá scenáristu, ve vývoji má hned několik titulů.

Reklama

Britské studio Firesprite, které Sony koupila loni na podzim, hledá mimo jiné scenáristu pro novou AAA hororovou hru vznikající na Unreal Enginu 5. Jako první si informace zveřejněné na webu vývojářů všiml uživatel Resetery s přezdívkou Toriko.

Jde o vůbec první zmínku o chystaném titulu, takže můžeme jen spekulovat, jestli půjde o zcela novou IP, nebo se na PlayStation vrátí některá z odložených hororových značek. Fanoušky samozřejmě dráždí myšlenka, že půjde o dlouho očekávaný přírůstek do série Silent Hill, to se ovšem vzhledem k předchozím zprávám o budoucnosti značky nezdá příliš pravděpodobné. V souvislosti s odhalením se ale zmiňuje třeba Siren, jehož poslední díl s podtitulem Blood Curse vyšel v roce 2008.

Nejde ovšem o jediný projekt, na kterém se ve Firesprite pracuje. Víme, že odborníci na virtuální realitu dostali do rukou spin-off k sérii Horizon určený právě pro VR. Horizon Call of the Mountain vzniká ve spolupráci s nizozemskými Guerilla Games a zamíří na chystaný PlayStation VR 2.

Podle magazínu VGC měl navíc na začátku roku Firesprite převzít vývoj rebootu Twisted Metal po rovněž britském – a rovněž liverpoolském – studiu Lucid Games. Tomu by napovídal i fakt, že Firesprite shání vedle vývojářů pro adventuru také lidi, kteří budou pracovat na blíže nespecifikované multiplayerové akci. Přestože mělo dojít k přesunu zaměstnanců z Lucid Games právě do Firesprite, a to i na vedoucích pozicích, jde stále o nepotvrzené informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama