Sony kupuje studio Firesprite
Novinka Sony kupuje studio Firesprite

Sony kupuje studio Firesprite

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Spoluautoři The Playroom mají za sebou především tituly pro virtuální realitu.

Reklama

Je to teprve pár měsíců, co společnost Sony oznámila nákup studia Housemarque, se kterým v minulosti dlouho spolupracovala, a o pár dnů později také Nixxes Software, což je firma zaměřující se na PC porty. Nyní jsme se však dočkali dalšího nákupu ze strany Sony.

Tentokrát jde o studio Firesprite, které má na kontě hry jako The Playroom nebo nedávné The Persistence. Většina titulů z jejich portfolia je určena pro virtuální realitu a je docela možné, že Sony chce ještě před příchodem PSVR 2 rozšířit svou působnost na tomto poli.

Firesprite vznikli v roce 2012, přičemž firmu tvoří hned několik veteránů ze Studia Liverpool (dřívější Psygnosis), které bylo právě v roce 2012 zavřeno. Tým už od začátku tvořil především exkluzivity pro PlayStation a s jejich rostoucími ambicemi narůstal také počet zaměstnanců. Ten se nyní vyšplhal na 250, což je opravdu velké číslo, a nejde tedy o žádné malé studio.

Podle šéfa PlayStation Studios Hermena Hulsta se Firesprite trochu podobají Teamu Asobi, řekl to v rozhovoru pro magazín Gamesindustry. Firesprite ostatně s Asobi dříve spolupracovali (právě na zmíněném The Playroom), ale Hulst říká, že to by se do budoucna mělo změnit a chtějí se zaměřit na své vlastní projekty. Gamesindustry informuje také o tom, že Firesprite nedávno nabírali nové zaměstnance na multiplayer střílečku a blockbuster adventuru s temným příběhem. Ambice tedy nemají malé, Hulst navíc prohlásil, že chtějí z Firesprite udělat další velké studio po boku Naughty Dog, Santa Monicy či Guerrilla Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama