Fortnite od Epicu očividně kopíruje PlayerUnknown's Battlegrounds
Fortnite Novinka Fortnite od Epicu očividně kopíruje PlayerUnknown's Battlegrounds

Fortnite od Epicu očividně kopíruje PlayerUnknown's Battlegrounds

Michal Burian

Michal Burian

24

Tvůrcům úspěšného survivalu to vadí a chtějí to s Epic Games řešit.

Reklama

Survival akce PlayerUnknown’s Battlegrounds se svou podobou Battle Royale módu jen v předběžném přístupu na Steamu zaujmula deset milionů hráčů, kteří se snaží přežít na mapě 8x8km, kde se neustále zmenšuje kruh bezpečí. Není tak divu, že na úspěchu se chtějí přiživit i další firmy. Například neznámé britské studio připravuje svůj Project X, který má být čtyřikrát větší než současná verze PUGB, a Rockstar do GTA Online přidal Motor Wars mód, kde se postupně zmenšuje mapa. Největší plagiátorství je ale vidět u nového obsahu pro Fortnite.

Společnost Epic Games nedávno do Fortnite přidala Battle Royale mód, který je dokonce samostatnou a bezplatnou verzí hry. Zjevné inspirace PlayerUnknown’s Battlegrounds si všimla nejen početná komunita, ale i samotní tvůrci. Ti se nediví tomu, že někdo další chce vytvořit něco podobného, ale zaráží je, že zrovna Epic Games tak očividně kopíruje principy a styl PUGB.

„Po rostoucí zpětné vazbě od naší komunity a vlastním prozkoumání hry jsme znepokojeni, že Fortnite může kopírovat zážitek, kterým je znán PUBG. Také jsme si všimli, že Epic v propagačních materiál pro svou komunitu a v tiskových zprávách odkazuje na PUBG. Nikdo se s námi o tom nebavil, máme pocit, že to není správné a zvažujeme další kroky,“ nechal se slyšet Chang Han Kim z korejského studia Bluehole, které za PlayerUnknown’s Battlegrounds stojí.

Nejhorší podle korejských vývojářů je, že Epic Games zvolil reklamu, která odkazuje právě na PUBG. Zároveň ale korejským vývojářům vadí, že Battle Royale mód ve Fortnite používá stejný styl, uživatelské rozhraní a celkově strukturu jejich úspěšné hry.

Epic Games se dosud k situaci nevyjádřil. S Bluehole by ale měl konflikt, který je zatím jen mediální, řešit. Už jen z důvodu, že Bluehole s Epicem spolupracují, vývojáři PUGB odebírají od Epicu technologii Unreal Engine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama