Fortnite v režimu „Party Worlds“ odsouvá boj a zaměřuje se na socializaci
Fortnite Novinka Fortnite v režimu „Party Worlds“ odsouvá boj a zaměřuje se na socializaci

Fortnite v režimu „Party Worlds“ odsouvá boj a zaměřuje se na socializaci

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Další krok k vytváření metaverza.

Reklama

Fortnite se již několik let drží na vrcholcích úspěšnosti her. Není se čemu divit, postupně totiž požírá hromadu ostatního obsahu (koncerty, známé filmové a herní postavy atd.) a neustále se snaží rozšiřovat. Ať už si o hře myslíte o populární battle royale hře myslíte cokoliv, tak je nezpochybnitelným faktem, že její záběr je opravdu široký. Každý si tam něco najde. Tentokrát v Epic Games udělali další krok k tvoření metaverza, o kterém v minulosti mluvili.

Nový režim Party Worlds totiž odsouvá klasický boj o život na druhou koleje a zaměřuje se na minihry a sociální interakci. Tvůrci uvádí jako příklad dvojici světů, z nichž jeden je zábavní park s názvem Walnut World a noční klub Late Night Lounge. Hráči si mohou v Party Worlds vytvořit i vlastní mapu, pokud dodrží pokyny. Mezi hlavní parametry patří - nezaměřovat se na boj nebo poškození, klást velký důraz na sebevyjádření a silně podporovat sociální interakce.

Fortnite v režimu „Party Worlds“ odsouvá boj a zaměřuje se na socializaci

Hráči, kteří mají zájem o zaslání vlastních nápadů, mohou svůj ostrov označit tagem ‚Party World“ a odeslat jej prostřednictvím „formuláře“ pro zaslání nápadu - Fortnite Discover. Ačkoli se na první pohled zdá, že se myšlenka Party Worlds překrývá s kreativním centrem (Creative Hub), tak Party Worlds má ve skutečnosti několik zásadních rozdílů, a to jak ve formátu, tak v záměru. Hráči se sice mohou v Hubech stýkat, ale jejich primárním účelem je objevování nového obsahu a zážitků. Party Worlds nejsou propojeny s jinými ostrovy a jsou navrženy jako místo, kde si hráči mohou odpočinout a pobavit se s přáteli.

Fortnite již 4. prosince čeká event „The End“, který hru přesune do další kapitoly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama