Forza Motorsport 6: Apex pro Windows 10 je jen začátek
Forza Motorsport 6: Apex Novinka Forza Motorsport 6: Apex pro Windows 10 je jen začátek

Forza Motorsport 6: Apex pro Windows 10 je jen začátek

Jan Kalný

Jan Kalný

6

Pro Microsoft je Forza Apex o budoucnosti pro značku na PC.

Reklama

V rozhovoru pro PC Gamer se Dan Greenawalt, kreativní ředitel Turn 10, rozpovídal o tom, že studio má nyní v rukou engine podporující DirectX 12 i UWP - Universal Windows Platform (de facto API, které Windows 10 využívá).

„Jde spíše o dlouhodobý závazek pro sérii. Díky novým technologiím můžeme naše hry vydat na jiné platformy a přinést nové a cool věci, které nejsou jen o hardwaru. Jsou o tom, co chceme našim hráčům dát,” prozradil Dan Greenawalt.

„Co jsme začali dělat, je to, že jsme náš engine převedli na DirectX 12. Z části, protože víme, že DirectX 12 je součást naší budoucnosti, ale také protože chceme z DirectX 12 udělat lepší platformu pro vývojáře i hráče. Poté jsme totéž začali dělat pro UWP.”

Ve zkratce to prostě znamená, že Turn 10 má technologie k využití a vývoji her na PC a chtějí toho využít. Očekávat tak můžeme to, že se příští díly ze série Forza podívají na PC (s Windows 10). A do té doby si budete moci letos během jara vyzkoušet Forza Motorsport 6: Apex, která byla před nějakou chvíli oficiálně oznámená se vším všudy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama