Fragmenty z nového projektu od tvůrců Metra naznačují sci-fi projekt
Arktika.1 Novinka Fragmenty z nového projektu od tvůrců Metra naznačují sci-fi projekt

Fragmenty z nového projektu od tvůrců Metra naznačují sci-fi projekt

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

Tohle vážně nevypadá jako nové Metro. Mějme ale na paměti, že ve 4A Games pracují na dvou titulech. <strong>Aktualizováno o další obrázky.</strong>

Reklama

Update: Tvůrci ze studia 4A Games dnes a před několika dny zveřejnili další sadu obrázků ze svého futuristického projektu, který má podporovat virtuální realitu. Na detaily o hře ale pořád čekáme.

Zatím však stále platí, že tenhle VR počin, který má podporovat minimálně Oculus Rift/Oculus Touch, je jen jedním z projektů, na němž ve 4A Games pracují. Naděje, že tím druhým projektem je vážně nové Metro, tedy nepohasínají.

A jestli se ptáte, jak jsme přišli na to, že má hra podporovat Oculus Rift a Oculus Touch, je to prosté. Tahle informace vyšla najevo díky Jasonovi Rubinovi, který na svém Twitteru nedávno připomněl, že 4A Games patří mezi partnery Oculusu.

Původní zpráva (15. 9. 2016 18:25): Na sociálních sítích se dnes odpoledne objevily zajímavé obrázky, které pochází z nového projektu, na němž pracuje studio 4A Games, podepsané pod vynikající sérií Metro. Buď jde o dvě části jednoho obrázku, nebo o dva různé, každopádně naznačují sci-fi zasazení a uvidíte na nich části ruky a zbraně nebo kus zledovatělého prostředí.

Jinými slovy, tohle vážně nevypadá na nové Metro. Nebýt té hexagonové sítě a holografického ukazatele čehosi na ruce postavy, mohli bychom o novém, nějakým způsobem modernizovaném Metru klidně uvažovat. Tohle ale vážně vypadá na něco jiného. Navíc je třeba připočíst fakt, že na nedávné fotografii ze studia je na jednom monitoru k vidění noha jakéhosi robota.

Fanouškům Metra, kteří stejně jako já doufají v další díl, bych však doporučil zachovat klid. Už nějakou dobu se ví, že vývojáři ze 4A Games, které nyní sídlí na Maltě, pracují na dvou projektech. Jedním z nich tedy může být nějaký sci-fi počin, možná využívající virtuální realitu, a druhým nové Metro.

Z minulosti koneckonců víme, že na novém Metru se ve 4A Games v minulosti pracovalo. Mělo jít o trochu jiný typ hry, na jejímž scénáři se opět podílel autor knižní předlohy Dmitry Gluhkovsky. Ve studiu však od zveřejnění těchto informací došlo k mnoha změnám, takže tu bohužel existuje šance, že byl vývoj zastaven a ve 4A Games se rozhodli zkusit něco jiného. Osobně ale doufám, že to tak není.

Ve 4A Games navíc v minulosti pracovali na jakémsi vesmírném titulu, jehož vývoj byl ale po čase uložen k ledu. Je možné, že by byl rozmražen a nové obrázky ukazují právě tuhle hru? Kdo ví. Další detaily se snad dozvíme brzy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama