Game director Returnalu opouští studio Housemarque
Returnal Novinka Game director Returnalu opouští studio Housemarque

Game director Returnalu opouští studio Housemarque

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Harry Krueger v něm strávil 14 let.

Reklama

Finské studio Housemarque, jež vzniklo v roce 1995 sloučením společností Bloodhouse a Terramarque, se dlouhou dobu zabývalo především arkádovými tituly. Nejvíc se však proslavilo svým nejnovějším titulem Returnal, roguelite 3rd person akcí, jež slavila velký úspěch, krátce po vydání studio koupila společnost Sony. Game directorem Returnalu byl Harry Krueger, který ve studiu strávil 14 let, nyní však oznámil, že se rozhodl odejít.

"Během mých 14 let v Housemarque jsem měl to štěstí pracovat na jednom vysněném projektu za druhým a měl jsem tu čest během toho pracovat se skutečně talentovanými a skvělými lidmi," říká v tiskové zprávě Krueger. "Bylo mi ctí provázet Housemarque na této cestě, byl jsem svědkem růstu z našich malých titulů inspirovaných arkádami až do skvostných výšin, kterých jsme dosáhli s Returnalem." Opustit studio bylo podle něj velmi náročné rozhodnutí a bohužel neznáme přesný důvod, ani co Krueger plánuje do budoucna.

Co se každopádně týče budoucnosti Housemarque, i v samotné tiskové zprávě se uvádí, že už vývojáři pracují na novém velkém projektu. O co přesně jde, na to si nejspíš ještě nějakou dobu budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama