Game Pass a Xbox Series X zdražují
Novinka Game Pass a Xbox Series X zdražují

Game Pass a Xbox Series X zdražují

Jan Urbančík

Jan Urbančík

11
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Microsoft dorovnal cenu PlayStationu 5.

Reklama

Magazín The Verge přišel s exkluzivními informacemi ohledně herní divize Microsoftu, které pro zákazníky nepřináší úplně dobré zprávy. Už brzy totiž dojde ke zdražení hned dvou klíčových produktů.

Tím prvním je konzole Xbox Series X, která ze 499 € zdraží na 549 eur. Microsoft tak dorovná cenu PlayStationu 5, jenž zdražil už loni. Navýšení ceny se dotkne všech zemí kromě Spojených států, Japonska, Čile, Brazílie a Kolumbie. Změny se týkají pouze Series X, méně výkonný Series S se bude stále prodávat za 299 € a 1TB verze za ohlášených 349 eur.

Zdražením si od 6. července (pro stávající uživatele až 13. srpna) projde také populární služba Game Pass, jež nabízí obrovský katalog her. Tady jsme se dočkali rovnou i českých cen. Verze pro konzole bude stát 269 Kč na měsíc místo původních 259. Verze Ultimate, která obsahuje hry pro konzole i PC, ale také Xbox Live Gold a hraní přes cloud, zdraží ze 339 Kč za měsíc na 389 Kč. Cena Game Passu pro PC se navyšovat nebude. Zvýšení ceny Game Passu pro konzole se zároveň nedotkne Norska, Čile, Dánska, Švýcarska a Saúdské Arábie.

"Drželi jsme naše ceny pro konzole spoustu let a upravili jsme ceny, aby reflektovaly aktuální situaci na daných trzích," komentovala navýšení cen šéfka komunikace pro Xbox Kari Perez.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama