Gameplay trailer představuje základy přežívání v DayZ
DAYZ Novinka Gameplay trailer představuje základy přežívání v DayZ

Gameplay trailer představuje základy přežívání v DayZ

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Na Xboxu One hra opustila program Xbox Game Preview a nyní je k dispozici ve verzi 1.01.

Reklama

Na PC došlo na vydání DayZ ve verzi 1.0 už v prosinci a nyní je na řadě Xbox One. Byť jde v tomto případě spíše o verzi 1.01. Jinými slovy, survival od Bohemia Interactive dne 27. března 2019 opustil program Xbox Game Preview, v němž byla několik měsíců k dispozici rozpracovaná verze hry. Nyní je tak DayZ na konzoli Microsoftu k dostání jako konečný produkt. Alespoň formálně (na PS4 přijde řada později).

Podobně jako v případě PC verze samozřejmě platí, že hra je a bude dále rozšiřována. Svědčí o tom už patch na verzi 1.01, který kromě různých oprav nebo změn v rámci ovládání přidává do verze pro Xbox One dvě nové zbraně, a to pušky SK 59/66 a CR-527. Také jsme se dočkali gameplay traileru, který může neznalým hráčům přiblížit, o čem DayZ vlastně je.

V traileru dojde na kontakt s přátelskými i nepřátelskými hráči, boj se zombiemi, hledání zásob, orientaci v prostředí postsovětské země Černarus, proměny počasí nebo hlídání základních potřeb, například hladu. Nechybí ani upozornění na riziko krvácení či onemocnění, třeba následkem požití zkaženého jídla. Tvůrci ukazují rovněž lov, správu zbraní, stavbu základen, systém rozhlasu, opravu a řízení auta, mučení, pěstování rostlin či návštěvu základen a dalších na výbavu bohatých destinací. Samozřejmostí je pak připomenutí základní skutečnosti - když zemřete, vždy začnete od nuly. Pokud se tedy do DayZ na PC nebo Xboxu One pustíte, měli byste tohle všechno brát na vědomí a v ideálním případě si i něco z toho řádně osvojit, ať máte šanci v Černarusi přežít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama