Gameplay video přibližuje RAGE 2
RAGE 2 Novinka Gameplay video přibližuje RAGE 2

Gameplay video přibližuje RAGE 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Mimo jiné se nám představují po zuby ozbrojené konvoje.

Reklama

Na tiskové konferenci Bethesdy v rámci QuakeConu samozřejmě nesmělo chybět očekávané RAGE 2 od id Software a Avalanche Studios. Vývojáři nám představili další gameplay video, které ukazuje například rozsáhlé prostředí s pestrými regiony, mezi nimiž se můžete přesunovat bez načítacích obrazovek. Nechybí ani nemalá nálož explozí, nepřátel, soubojů s vozidly a demonstrace využívání speciálních schopností nebo několik příběhových střípků. Některé z nich mají souvislost s prvním dílem, o čemž jsme psali nedávno.

Při hraní se střetneme s různými frakcemi, které mají odlišná působiště, různé styly boje i svérázná vozidla. Liší se i výbava a herní možnosti příslušníků těchto frakcí. Video přitom nabízí vůbec první pohled na nebezpečné konvoje, které doplňují náhodné útoky, patroly a další aktivity v herním světě. Konvoje jako vystřižené z Mad Maxe jsou dost dobře bráněné, a tak může jejich likvidace představovat nemalou výzvu. Když se vám však zadaří, dočkáte se různých odměn, třeba lepších a silnějších zbraní pro vozidla, které vám pomohou při dalších silničních konfliktech.

Své sítě konvojů mají gangy Goon Squad i Immortal Shrouded. Když jim zničíte jeden, objeví se další, náročnější. Konvoje obou frakcí jsou přitom disponují unikátní výzbrojí a obranou, takže si s jedním stylem útoku vždy nevystačíte. Immortal Shrouded třeba využívají pokročilé technologie a její pěší příslušníci mohou využívat třeba aktivní maskování. Malá vozidla v konvoji na vás zase mohou vytáhnout třeba elektrické pasti, jimž se musíte vyhnout. Těžší, středně velká vozidla jsou zase vybavena energetickými štíty, díky nimž lze lépe ochránit vůdce konvoje. První obrannou linii pak tvoří například motorkáři, schopní napnout mezi sebou elektrické pasti.

Nutno podotknout, že části tohoto gameplay videa bylo možné vidět i na E3. Jedná se zejména o útok na vesmírný přístav Eden, na němž je demonstrováno kupříkladu využítí různých zbraní nebo Wingsticků na principu bumerangu, jež mohou zasáhnout i nepřátele za rohem. Rovněž se můžete znovu pokochat aplikací schopností Slam a Shatter a využitím ukazatele Overdrive, který se naplní likvidací protivníků. Následně lze ze zbraní vymáčknout víc než jejich běžné maximum a odemknout speciální schopnosti. Kombinací již viděných pasáží a prezentace útoku na konvoj však vzniká lepší demonstrace toho, co nás na jaře příštího roku čeká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama