Gamescom 2024: dojmy z hraní Reanimal
i Zdroj: THQ Nordic
Preview Reanimal Článek Gamescom 2024: dojmy z hraní Reanimal

Gamescom 2024: dojmy z hraní Reanimal

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Little Nightmares s jiným jménem, ale vadí to vůbec?

Reklama

Na letošním Gamescomu jsme měli takový unikát, protože byste v halách kolínského výstaviště našli dvě až neuvěřitelně podobné hry. Tou první je Little Nightmares 3, z něhož už jsme dojmy psali, třetí díl zavedené série, kterou převzalo studio Supermassive. Původní vývojáři ze švédského studia Tarsier se rozhodli vydat cestou nové značky, ale Reanimal, jak se jejich projekt jmenuje, je silně podobný jejich předchozí tvorbě. Místo Bandai Namco ho však vydává THQ Nordic.

V Reanimal se vžijete do role dvou sourozenců, dívky a chlapce (byť tedy ovládáte pouze jednoho), kteří se snaží utéct z děsivého ostrova. Ten je plný podivných zvířat, a ačkoli jsem zpočátku dema narazil na něco, co se jevilo jako normální prase, čeká tam na nás minimálně jedno zmutované, jak už víme z traileru.

Gamescom 2024: dojmy z hraní Reanimal
i Zdroj: Vlastní foto

U příšer bych se zastavil, protože jejich design je jednou z hlavních předností této hry. Zvířata i další nepřátelé, na které narazíte, jsou opravdu děsivá a vypadají poněkud znepokojivě. V demu jsem jich měl možnost vidět jenom pár, ale všechna monstra byla skvělá.

Vizuálně nevyčnívá pouze design monster, protože i celková grafika je moc pěkná a silně stylizovaná, velmi podobně jako Little Nightmares, vidět je to především na hlavních postavách. Hra exceluje v temných místech, a zatímco u třetího Little Nightmares jsem si stěžoval na poněkud prázdné prostředí, tady na vás na každém kroku čekalo nějaké nebezpečí. Ve spojení s výborným audiem tak byla atmosféra opravdu silná.

Mimořádná atmosféra je tu ale na úkor téměř jakékoli hratelnosti. Zatímco Little Nightmares 3 alespoň přidalo několik zajímavých mechanik, Reanimal, alespoň tedy z tohoto dema, bylo čistě o chození či běhání, jen jednou jsem musel najít klíč. Pasáže, v nichž utíkáte před monstrem, jsou opravdu intenzivní, ale přece jenom bych ocenil, kdyby zde bylo po stránce hratelnosti i něco víc.

Na druhou stranu je dobře, že alespoň něčím se od sebe tyto dva velmi podobné tituly liší. To, o co se Reanimal snaží, dělá naprosto skvěle a jako několikahodinová intenzivní hororovka může fungovat hodně dobře. Vše ale samozřejmě záleží na tom, jestli byla ukázka dostatečně reprezentativní a zda hra udrží takové tempo po celou dobu.

Našlápnuto má každopádně skvěle a fanoušci Little Nightmares se mají na co těšit. Obzvlášť, pokud si najdete i parťáka na kooperaci, oproti LN3 bude k dispozici nejenom online, ale také lokální. I sólo si nicméně titul užijete, neboť AI, alespoň v demu, fungovala bez problémů.

Reanimal vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Datum vydání zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama