Ghost of Tsushima Novinka Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen

Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Těšit se můžeme na nový obsah i podporu DualSensu.

Reklama

Dřívější zvěsti se skutečně potvrdily. Vývojáři ze studia Sucker Punch Productions dnes oznámili Ghost of Tsushima Director's Cut, který bude kromě základní hry obsahovat také příběhové rozšíření v podobě ostrova Iki. Titul se podívá na PlayStation 4 i 5, přičemž majitelé konzole nové generace se mohou těšit i na podporu ovladače DualSense. Vydání je stanoveno na 20. srpna.

Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen

Nejprve k expanzi. Jak se ukázalo, žádný Ghost of Ikishima zřejmě neexistuje a vypadá to, že půjde jen o rozšíření pro Ghost of Tsushima, které ovšem vývojáři nazvali jednoduše Iki Island. Jde o sousední ostrov, který byl stejně jako Cušima napaden Mongoly. Džin Sakai, hrdina původní hry, se na Iki vydá právě z toho důvodu, že se na něm Mongolové mají nacházet. Jenže situace se nevyvine úplně podle plánu a do událostí je zapleten i samotný Džin. Bude tak muset prožít traumatické chvíle ze své minulosti. Těšit se máme na nový příběh, postavy, zbroj, minihry, nepřátele a samozřejmě zcela novou mapu v podobě ostrova Iki. Všechen postup z původní hry bude v Director's Cutu zachován. Pokud jste už Ghost of Tsushima hráli dříve, bude stačit jen načíst save a vydat se na ostrov Iki. Pro nové hráče bude dostupný až v druhém aktu příběhu.

Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen

Majitelé PS5 se pak mohou těšit i na několik vylepšení. Nejdůležitější je nepochybně podpora ovladače DualSense v podobě haptické odezvy a adaptivních triggerů, ale vývojáři si toho pro nás připravili víc. Očekávat můžeme 3D audio, rychlejší načitání a nový mód, v němž hra poběží ve 4K při 60 FPS. Pro fanoušky japonského dabingu je tu pak ještě jedna dobrá zpráva, na PS5 totiž bude lip sync založený na japonském voice overu. Dosud byl k dispozici pouze ten anglický.

Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen

Všichni hráči se pak mohou těšit i na bezplatný update. Ten přinese další možnosti ve foto módu, možnost změny ovládání a také uzamčení kamery na nepřítele při boji. Aktualizaci dostane i multiplayerový režim Ghost of Tsushima: Legends, tam ale zatím neznáme podrobnosti.

Director's Cut už ale zdarma nebude a s cenami jednotlivých upgradů je to trochu složitější:

  • Pokud vlastníte hru Ghost of Tsushima na PS4, máte nárok na zakoupení Director's Cutu za 19,99 eur
  • V případě, že jste si už vylepšenou edici zakoupili, ale chcete upgradovat na Director's Cut pro PS5, zaplatíte ještě dalších 9,99 eur
  • Druhý krok ale můžete přeskočit tím, že z PS4 verze rovnou upgradujete na PS5 Director's Cut za 29,99 eur

Ghost of Tsushima Director's Cut si můžete pořídit digitálně i ve fyzické podobě.

Ghost of Tsushima Director's Cut oficiálně oznámen
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama