God of War Novinka God of War Ragnarök v premiérovém vývojářském deníčku

God of War Ragnarök v premiérovém vývojářském deníčku

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Autoři se v něm věnují příběhu i detailům z vývoje.

Reklama

Zástupci studia SIE Santa Monica zveřejnili první z několika připravovaných vývojářských deníčků, ve kterých postupně odhalí různé zákulisní informace z vývoje a jednotlivé prvky chystané PlayStation exkluzivity God of War Ragnarök. Premiérové making of video se zaměřuje na příběh.

Důležití členové týmu, který má na starost právě příběh, úvodem v krátkosti rekapitulují události původního God of War z roku 2018. Tato část obsahuje určité spoilery právě z první hry. Pokud jste tedy God of War 2018, tak je raději přeskočte. V další části videa jednotliví zástupci studia popisují výzvy, které před ně postavila pandemie a s ní spojená opatření. Autoři museli být kreativní zejména ve vztahu k hercům, se kterými nahrávali dabing a pohyb pomocí technologie motion capture.

Problém nastal například při nahrávání dabingu pro Atrea. Jeho představiteli Sunnymu Suljicovi se totiž v průběhu natáčení neustále měnil a mutoval hlas. Vývojáři tak měli podle všeho v postprodukci co dělat, aby jeho hlas zněl ve hře vyrovnaně a korespondoval s věkem samotného Atrea. Koncem videa se vývojáři vrací k příběhu samotné hry. Těšit se máme na spoustu důležitých příběhových momentů a větší množství postav. Dočkat se máme také odpovědí na dosud nezodpovězené otázky. Kromě příběhu autoři v krátkosti zmínili i nový soubojový systém.

Rich Gaubert, který se na God of War Ragnarök podílí z pozice hlavního spisovatele, rovněž popsal, že v týmu dlouho uvažovali nad tím, zda ze severské série neudělat trilogii. Příběh by se tím pádem neuzavřel Ragnarökem, ale až další hrou. Nakonec měl celou situaci rozhodnout Cory Barlog, který případnou trilogii zavrhl a rozhodl se jít cestou dvou her. Severská část Kratova dobrodružství se tak s God of War Ragnarök uzavře.

Pro úplnost dodáváme, že hra vychází 9. listopadu na PlayStation 5 a PlayStation 4. Nám už hra dorazila do redakce a ještě tento týden vám nabídneme dojmy, které budou předcházet plnohodnotné recenzi.

God of War Ragnarök v premiérovém vývojářském deníčku
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama