Google má mít ve vývoji svou vlastní službu na streamování her
Novinka Google má mít ve vývoji svou vlastní službu na streamování her

Google má mít ve vývoji svou vlastní službu na streamování her

Jan Kalný

Jan Kalný

3

Pořádné streamování a cloud na sebe zjevně nenechají dlouho čekat.

Reklama

Zmiňovat Google, jakmile jde o hry, není něco úplně častého, ale staly se i divnější věci. Podle Kotaku má mít tenhle gigant ve vývoji službu na streamování her. A to formou platformy, hardwaru a partnerů - jmenovitě herních vývojářů a studií.

Pro Kotaku tohle potvrdilo pět různých lidí. Streamovací služba s kódovým označením Yeti měla podle všeho být probírána s několika vývojáři na letošním GDC (Game Developers Conference). Nutno podotknout, že to není ani poprvé, co slyšíme o tom, že se Google zajímá o hry (viz například jejich snaha koupit Twitch), ani poprvé, co slyšíme o platformě Yeti (o které psal web The Information) a samozřejmě by to nebyla ani první služba svého druhu. Například Nvidie má GeForce Now a v minulosti existovala služba OnLive.

Samozřejmě konkrétní detaily jsou zatím mimo dosah. Těžko říct, jak má hardware od Googlu fungovat, kdy ke spuštění platformy dojde nebo jací vývojáři se ke Googlu připojí. Pravděpodobné je snad jenom to, že se něco opravdu chystá a je to jenom otázka času (ačkoli z toho nakonec nic být nemusí), přičemž hardware i samotná služba mají „těžkou práci” nechat na výkonných počítačích, aby si majitelé těch slabších mohli užít hry v celé kráse. Možná se skutečně pomalu ale jistě dostáváme do časů, kdy klasické konzole nahradí streamování. Což si myslí i Yves Guillemot z Ubisoftu, jak jsme před měsícem psali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama