Google teasuje na GDC a zároveň ve svých řadách vítá Jade Raymondovou
Novinka Google teasuje na GDC a zároveň ve svých řadách vítá Jade Raymondovou

Google teasuje na GDC a zároveň ve svých řadách vítá Jade Raymondovou

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

11
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Google kuchtí něco velkého, důkazem toho může být jak video lákající nás na nové oznámení, tak příchod jedné z vlivných žen herního průmyslu.

Reklama

Již před časem jsme vás informovali o plánech společnosti Google vtrhnout na gaming scénu s vlastní herní platformou. Toto očekávané představení se nám kvapem blíží a za týden už všichni konečně budeme vědět, jakou má Google vizi v budoucnosti hraní. Tato událost se odehraje 19. března v 6 hodin večer středoevropského času. Celý event můžete také nalézt živě na internetu a o novinky z něj určitě nebudete ochuzeni ani na Zingu.

Pro Google tohle oznámení může znamenat hodně a proto nás k němu zve novým videem. Pojďme tedy k němu chvíli přistupovat jako k nápovědě. Jak můžete vidět, v krátkém shotu se v kratičkých sestřizích mísí různé prostředí z odlišných herních žánrů zahrnující sportovní, závodní či fantasy prostředí. Znamená to tak, že Google bude platforma pro všechny tyto žánry? Zároveň se kamera pomalu přibližuje k něčemu, co může být chápáno jako brána. Chce snad Gooogle propagovat svoji platformu jako bránu do herního světa? Že by snad levná herní konzole? Svým způsobem by to i dávalo smysl, díky již známému projektu Stream, tak Google může vydat konzoli, která se bude zaměřovat pouze na streamování her do jakéhokoliv zařízení, což by mohlo znamenat bránu do světa her i těm, kteří si nemohou dovolit přepych, ovšem za cenu rychlého a stabilního internetu.

To že to Google se svými ambicemi myslí vážně dává najevo i novou osobností, která se připojila do jejich řad. Tím není nikdo jiný, než oblíbená veteránka videoherního průmyslu Jade Raymondová. Svojí prací se podepsala třeba již na původních hrách ze série Assassin's Creed nebo prvním Watch Dogs. Pracovala třeba také s Amy Hennigovou na zrušené Star Wars hře od studia Visceral Games. Během včerejšího dne na svém twitterovém účtu oznámila, že se připojila ke Google jako viceprezidentka. Nic více, nic méně. Je tedy jen velice těžko odhadnout, na čem může pracovat. Třeba se to příští týden na GDC dozvíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama