Google ví, jak do byznysu i u sociálních her
Novinka Google ví, jak do byznysu i u sociálních her

Google ví, jak do byznysu i u sociálních her

Redakce

Redakce

Málo kdo by řekl, že "obyčejné" internetové hry vydělají pořádný balík peněz, ale je tomu skutečně tak. Společnost Zynga, která vede celý tento herní systém po internetu, poslední dobou dost prosperuje.

Reklama

Podle posledních neoficiálních údajů utržila neskutečných 350 milionů dolarů a to pouze za první letošní půl rok. Odhady se s tímto moc neshodovaly, protože byly o celých 100 milionů dolarů menší, přesto se podle dalších spekulací může tržba v roce 2011 dostat až na neskutečnou hranici jedné miliardy dolarů, a to by byl teprve pořádný šok.

Zřejmě se tohoto faktu chytla světově známá internetová společnost Google. Už předtím, zde byly nějaké nepotvrzené informace, že se Google chce dostat do herního byznysu a právě teď chytl tu správnou dobu.

Podle prvních stoprocentně potvrzených zpráv se mu to značně daří. Nebudeme se divit, protože z pohledu sociálních sítí se mu dost značně vyrovnal Facebook, který podle dalších nepotvrzených zpráv chce udělat své vlastní internetové vyhledávání a přilepit se tak Googlu na Achillovu patu. Google si však nic nenechá rozhodně líbit, aby si zaručil udržení ve hře tak tiše investoval 100 až 200 milionů dolarů do krále sociálních her Zynga.

Transakci měl údajně provést samotný Google a ne Google Ventures. Toto však není zdaleka vše, Googlu nejde pouze o část společnosti Zynga. Má daleko větší plány, a to rozjet obrovský projekt, na němž se teď už Zynga z velké části podílí a Google naplno podpoří.

Jedná se o projekt Google Games, který má odstartovat v průběhu letošního roku. Lidé by se tak ke hrám firmy Zynga přihlašovali pomocí Googlu, a to například za pomoci Gmailu. Mluví se také značně o tom, že hlavní platební systém her Zynga – PayPal – bude vyměněn za Google Checkout, což by znamenalo obrovský pokles celkového zisku PayPal.

Google Games, za velké pomoci Zynga, by se mohl stát hlavním základem nové sociální sítě. Jak už jsme zmínili, Google chce vzít vrůstající konkurenci útokem a zatím se mu daří natolik, aby si zajistil slušnou pozici v bitevním poli. Zynga zřejmě ví, co chce a co je pro ni dobré, protože začala upevňovat vztahy s dost významnými společnostmi, jako je právě Google nebo Yahoo, také navázala zase příměří s Facebookem, a to při příležitosti uzavření pětileté dohody na využívání virtuální měny Facebook Credits. Jak toto všechno dopadne? To nikdo zatím neví. Proto nám nezbývá nic jiného než čekat a čekat na nové informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama