Gran Turismo a Audi odhalují dvě nové vize budoucnosti
Gran Turismo Sport Novinka Gran Turismo a Audi odhalují dvě nové vize budoucnosti

Gran Turismo a Audi odhalují dvě nové vize budoucnosti

Michal Burian

Michal Burian

10
Platformy PlayStation PlayStation 4

Audi Vision Gran Turismo a Audi e-tron Vision Gran Turismo novými přírůstky do garáže GT Sport.

Reklama

Společnosti Polyphony Digital, Sony a Audi odhalují dvě nové vize budoucích závodů, které v rámci Vision Gran Turismo rozšiřují hru Gran Turismo Sport (jsou součástí nejnovějšího patche, který má 289,1 MB).

Novinky se jmenují Audi Vision Gran Turismo a Audi e-tron Vision Gran Turismo. První je poháněn hybridní pohonnou jednotkou kombinující turbodmychadlový motor V6 o objemu 3,4 litru pro zadní kola a elektrickým motorem pro pohon předních kol. Tato kombinace se chlubí výkonem 950 kW (1292 PS), což ho dostalo do kategorie Gr.1, kde nalezneme i Porsche 919 Hybrid či Toyotu TS050.

Audi e-tron má bílou přední masku a jde čistě o elektrický vůz. Jeho motor vpředu a dva motory vzadu mají dohromady výkon 600 kW (815 PS). Patří do kategorie Gr.X, jako ostatní GT Vision vozy.

Na vývoji reálného auta se pracovalo od února 2013. Barevné schéma vozů si bere inspiraci z jednoho nejikoničtějších vozů značky – Audi 90 IMSA GTO, se kterým v roce 1989 závodily legendy jako Hans-Joachim Stuck, Hurley Haywood, Scott Goodyear a Walter Röhrl.

Oba modely stojí v GT Sport tradiční milion kreditů za kus. Krom nových vozů je součástí patche 1.17 několik menších oprav související s nastavením force feedback a hudby v pozadí.

Gran Turismo a Audi odhalují dvě nové vize budoucnosti

Předchozí patch, s označením 1.16, způsobil nejprve dost problémů. Ze začátku se lidem začala stahovat kompletní sada všech doposud vydaných patchů o velikosti 24 GB, aby to po pár hodinách v Sony opravili a už se stahoval pouze rozdílový patch o velikosti 107 MB. Ale ten se po stažení velmi dlouho kopíroval na disk. Opravil hlavně v předchozí verzi zavlečenou chybu s volanty Thrustmaster, konkrétně s modelem T500RS. Dále opravil chybu, kdy za specifických okolností zcela vypadl zvuk, a spravil chybné zobrazování aut v boxech.

Pokud jste fanoušci projektu GT Vision a toužili byste vidět Audi e-tron Vision Gran Turismo živě, tak se světu představí v rámci nadcházejícího víkendu elektrických formulí v Římě, ve dnech od 13. do 14. dubna a poté na slavné čtyřiadvacítce na Nürburgringu. Do té doby je měli možnost vidět pouze novináři v Německu.

Gran Turismo Sport vyšlo exkluzivně na PlayStation 4. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Na článku spolupracovat Marek Tvrdý.

Zdroj: GTPlanet.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama